Dünya
  • 30.3.2011 13:48

LİBYA'DAN TÜRKİYE'YE ÇAĞRI

Milli Meclis üyesi İman Bugagiz bugün öğleden sonra Uzu Oteli’nde düzenlediği basın toplantısında, muhaliflerin cephedeki durumu hakkında bilgi verdi. Bugagis savaşçıların son birkaç gündür hızlı bir şekilde ilerlendiğini ifade ederek, Sirte’yi ele geçirmek için hazırlık yapmak gerektiğini belirtti.
Basın toplantısından sonra İHA’nın sorularını cevaplayan Bugagis, Türk hükümetine Libya halkının yanında yer alması çağrısında bulundu. Bugagis: ‘‘Biz Türk hükümetinden daha kuvvetli bir tutum sergilemesini bekliyorduk. Çünkü burada yönetici halkına karşı katliam yapıyor. Bu gün bizim yaşadığımız tarih boyunca yaşanmamıştı. Türk halkına saygı duyuyoruz. Türk halkı ile çok köklü ilişkilerimiz var. Başbakan Erdoğan’a çok değer veriyoruz. Çünkü Erdoğan devamlı bir şekilde haklının ve halkın yanında yer alan politikalar izliyor.’’ Şeklinde konuştu.
Türkiye ile olan sözleşmelere ve iş anlaşmalarına sadık kalacaklarını dile getiren Bugagis: ‘‘ Türkiye ile Libya arasındaki ilişkilerin geleceği Kaddafi ve ailesinin, Libya halkının elinde olacaktır. Bu nedenden dolayı bizi tercih etmeli ve hakkın yanında yer almalıdır. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler daha iyi olacak. Ülkede kurumların olmaması yolsuzluklara neden oldu biz kurumların güçlü olduğu bir devlet yapısı oluşturacağız.’’ dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 18:59

İLGİLİ HABERLER