
Libya'ya giden kargo gemimizin önünü kesen Yunan helikopteri fırkateynimizi görünce kaçtı
TRT World'ün haberine göre, Libya'ya doğru giden Türk kargo gemisini Yunan Donanması durdurmak istedi. Müdahale sırasında Yunan askeri helikopterler de bölgedeydi.
Türk firkateynleri ise olay yerine ulaştı ve Yunan müdahalesini engelledi.Türk firkateyninin yayınladığı uyarının ardından, Yunan güçleri geri çekildi.
TRT World'ün aktardığına göre Yunanistan donanması, Libya'ya giden Türk bayraklı bir kargo gemisini ve fırkateynleri durdurmaya çalıştı. Yunanistan ordusuna ait bir helikopterin duruma müdahale etmek için harekete geçtiği belirtildi. Yunanistan donanması, Türk fırkateynlerinin bir uyarı vermesinin ardından geri çekildi.
YUNANİSTAN'IN KÜSTAH TEHDİDİNE AKAR CEVAP VERMİŞTİ
Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hidrokarbon araştırma sahalarıyla ilgili açıklamalarını değerlendirirken Atina'nın "her türlü kötü senaryoya hazırlıklı olduğunu" ifade etti. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar da bugün yaptığı açıklamalarda Stefanis'e tepki göstererek, "O bir dil sürçmesidir. Yunanlıların Türkiye ile savaşmak isteyeceğini ben matematik olarak uygun ve doğru olmadığının altını çizmek istiyorum" diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 10.6.2020 17:38