Spor
  • 23.11.2020 09:54

Lille'de Yusuf Yazıcı rüzgarı! Yine gol şov yaptı

Lille'de Yusuf Yazıcı rüzgarı! Yine gol şov yaptı ve 15 sezon sonra bir ilk...

Fransız ekibi Lille formasıyla UEFA Avrupa Ligi'nde dünya futbol tarihine geçen Yusuf Yazıcı, artık ligde de tek golle yetinmiyor. İşte tarihi gecede Yusuf Yazıcı resitali...

SPOR ARENA DIŞ HABERLER 

Fransa Ligue 1'de 11. hafta mücadelesinde Lille ile Lorient karşı karşıya geldi. Stade Pierre-Mauro'da oynanan müsabakada sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 4-0 gibi farklı bir skorla Lille oldu.

PERDEYİ AÇTI 

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 29. ve 51. dakikalarda Yusuf Yazıcı, 57. dakikada Luiz de Araujo ve 89. dakikada Jonathan Christian David kaydetti.

 

ASİST DE YAPTI 

Lille'de Yusuf Yazıcı, Lorient ağlarına gönderdiği 2 golün yanı sıra kronometreler 57'yi gösterdiğinde skoru 3-0'a getiren Luiz de Araujo'nun golünün de asistini yaptı.

YİNE TARİHE GEÇTİ 

Son olarak Avrupa Ligi'nde Milan karşısında yaptığı hat-trick ile kırılmayan rekor ve yaşanmadık ilk bırakmayan Yusuf Yazıcı, Lorient karşısında da tarihe geçmeyi başardı.

SEZONA DAMGA VURUYOR 

Milli futbolcumuz, Lille formasıyla ilk 11 başladığı son beş resmi maçta 10 gole doğrudan katkı sağladı. Yusuf Yazıcı, bu müsabakalara 8 gol ve 2 asist sığdırdı.

TAKIMIN EN GOLCÜSÜ 

23 yaşındaki oyuncu böylece bu sezon Lille forması altındaki gol sayısını 9'a, asist sayısını ise 2'ye yükseltmiş oldu ve Fransız temsilcisinin tüm kulvarlar toplamında en golcü oyuncusu olmayı başardı.

MAESTRO YUSUF YAZICI 

Lorient karşısında 81 dakika sahada kalan Yusuf Yazıcı, 76 kez topla buluştu ve %79 pas isabetiyle oynadı. 4'ü isabetli olmak üzere 8 şut çeken Yusuf Yazıcı, 4 isabetli şutta 2 gol buldu. Lorient karşısında takım arkadaşlarına 7 kilit pas atan Yusuf Yazıcı, bu etkileyici performansıyla uluslaraarası futbol istatistik platformu whoscored.com tarafından 10 tam puanla maçın adamı seçildi.

2018'DEN SONRA BİR İLK

Yusuf Yazıcı, 2018'de Trabzonspor formasıyla Yeni Malatya ağlarını iki kez sarsmasının ardından kariyerinde ilk kez bir lig maçında iki gol birden atma başarısı göstermiş oldu.

Güncellenme Tarihi : 23.11.2020 10:02

İLGİLİ HABERLER