Spor
  • 30.10.2016 00:58

Liverpool zirveden vazgeçmiyor

Premier Lig'in 10. haftasında Crystal Palace'ın konuğu olan Liverpool, altı golün atıldığı maçta galip gelmesini bildi ve zirve ortaklığını sürdürdü.

Jurgen Klopp yönetiminde şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olan Liverpool, Crystal Palace deplasmanından 4-2'lik galibiyetle dönerek yenilmezlik serisini sekiz maça çıkardı ve yoluna emin adımlarla devam etti.

Selhurst Park'taki mücadele karşılıklı gollerle başladı. 16. dakikada Alberto Moreno'nun sol kanattan ceza sahasına yolladığı pasta topu ağlara gönderen isim Emre Can oldu. Bu golden henüz iki dakika sonra Liverpool defansında Dejan Lovren'in yaptığı büyük hatayı James McArthur affetmedi ve skor 1-1 oldu.

Lovren hatasını çabuk telafi etti. 21. dakikada Coutinho'nun kullandığı köşe vuruşunda topu ağlara yollayan Lovren takımını tekrar öne geçirdi. Crsytal Palaca'ın cevabı bu kez biraz gecikti. 33. dakikada McArthur yine sahneye çıktı ve skoru 2-2'ye getirdi.

Gol yağmuru hâline gelen ilk devrede perdeyi kapatan isim Liverpool'un bir diğer stoperi Joel Matip oldu. Coutinho'nun kullandığı bir diğer köşe vuruşunda topu ağlara yollayan Kamerunlu stoper takımını devre arasına 3-2 önde götürdü.

İlk yarıya göre daha düşük tempoda geçen maçta tek gol Firmino'dan geldi. Henderson'un derinlemesine pasında defansın arkasına sarkan Brezilyalı net bir vuruşla maçın skorunu belirledi: 4-2.

Liverpool bu galibiyetin ardından puanını 23'e çıkartarak, Arsenal ve Manchester City ile zirveyi paylaşmaya devam etti. Galibiyet hasreti dört haftaya çıkan Crystal Palace ise 11 puanda kaldı.

Güncellenme Tarihi : 29.10.2016 22:19

İLGİLİ HABERLER