Ekonomi
  • 4.3.2024 15:33

LPG'ye zam geliyor!

Benzin fiyatı ve motorin fiyatları (mazot fiyatı) üzerinde etkili olan brent petrolde tekrar gerilemeler görüldü. Söz konusu gerilemeler indirim beklentisi oluşturuyor. Akaryakıt fiyatları için araç sahipleri indirim, zam var mı diye merak ederken sektör temsilcilerinden haber geldi. LPG fiyatı için yarından itibaren geçerli olmak üzere zam bekleniyor. Peki benzin ve mazot fiyatı bugün ne kadar? Petrol fiyatları neden geriledi? LPG fiyatı için ne kadar zam gelecek? 

Araç sahipleri 'Bugün benzin ve motorin fiyatları ne kadar?', 'Akaryakıt fiyatları için indirim, zam var mı?' diye merak ederken, sektör temsilcileri LPG fiyatı için yarından itibaren geçerli olmak üzere zam geleceğini duyurdu.

LPG FİYATI İÇİN ZAM BEKLENİYOR

Benzin ve mazot fiyatı başta olmak üzere akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olan brent petrol, OPEC+'nın gönüllü üretim kesintilerini ikinci çeyreğe uzatacağını söylemesi bu sabah petrol fiyatlarını biraz yukarı çekti, ancak bu kalıcı olmadı. Yüksek açılışın ardından gerileyen petrol fiyatları, akaryakıt fiyatları kanadına nasıl yansıyacak merak ediliyor. Öte yandan LPG fiyatı için yarından itibaren geçerli olmak üzere zam bekleniyor.

OPEC+ ÜLKELERİ NE KARARLAR ALDI?

Suudi Arabistan, günlük 1 milyon varillik gönüllü kesintisini Haziran ayı sonuna kadar uzatacağını ve üretimini yaklaşık 9 milyon varilde bırakacağını söyledi.

Rusya da ikinci çeyrekte petrol üretimini ve ihracatını 471.000 varil daha azaltacak.

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, üretimden kesintilerin önlemin artan bir oranını oluşturacağını gösteren yeni rakamlar verdi.

Petrol, 2024 yılında artan jeopolitik gerilimlerden ve Kızıldeniz gemilerine yönelik Husi saldırılarından destek buldu, ancak ekonomik büyümeye ilişkin endişeler ağır bastı. OPEC+'nın kesintileri devam ettirmesi beklenirken, Rusya'nın açıklaması fiyatları daha da destekleyebilir.

"Rusya'dan bir sürpriz geldi," diyen UBS analisti Giovanni Staunovo gelişmeleri büyük ölçüde beklenen gelişmeler olarak nitelendirdi.

Staunovo, "Rusya'nın kesintileri tam olarak uygulanırsa piyasadan ilave variller çekilmiş olacak. Dolayısıyla bu kimsenin beklemediği sürpriz bir hamle ve fiyatları yükseltebilir," diye ekledi.

Güncellenme Tarihi : 4.3.2024 15:35

İLGİLİ HABERLER