Spor
  • 16.5.2021 19:27

Lucescu: Sergen Yalçın benim yüzümden Beşiktaş'ta

Dinamo Kiev'in teknik direktörü Mircea Lucescu'dan Beşiktaş'ın şampiyonluğu sonrası çarpıcı bir itiraf geldi. Bir dönem siyah-beyazlıları da çalıştıran tecrübeli hoca Rumen basınına yaptığı açıklamada, "Ahmet Nur Çebi benimle görüştüğünde ben kabul etmedim ve ona Sergen Yalçın'ı almasını önerdim. Sergen Yalçın benim sayemde Beşiktaş'ta. Ben onun için ısrarcı oldum" ifadelerini kullandı.

Sergen Yalçın yönetiminde Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş için Rumen teknik direktör Mircea Lucescu'dan dikkat çeken bir itiraf geldi.

"Sergen Yalçın'nı önerdim"

Rumen basınına konuşan deneyimli teknik adam, "Ahmet Nur Çebi benimle görüştüğünde ben kabul etmedim ve ona Sergen Yalçın'ı almasını önerdim. Sergen Yalçın benim sayemde Beşiktaş'ta. Ben onun için ısrarcı oldum." ifadelerini kullandı.

Dinomo Kiev'de büyük başarı yakalandı

Beşiktaş'ın Abdullah Avcı ile yollarını ayırmasının ardından başkan Ahmet Nur Çebi, Mircea Lucescu ile görüşme yapmıştı. Mircea Lucescu, bu görüşmenin sonrasında Ukrayna'da Dinamo Kiev'in teknik direktörlük teklifini kabul etmişti. Tecrübeli hoca, Dinamo Kiev'de 3 kupa birden kazanarak kulübün de tarihine geçti. Sergen Yalçın, 2002-2003 yılında Lucescu yönetiminde şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş'ta 12 gol birden atmış ve zaferi getiren isimlerden olmuştu.

Beşiktaş tarihine geçti

Sergen Yalçın, Beşiktaş'ta hem futbolcu hem teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan ilk Türk isim oldu.

 

Güncellenme Tarihi : 16.5.2021 19:28

İLGİLİ HABERLER