Eğitim
  • 14.6.2014 11:09

LYS heyecanı başladı

Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girmek için Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi’ne gelen öğrenciler saat 09.30’da üzerleri aranarak okula alındı. Kolye, cep telefonu ve cüzdanlarını yanlarında getiren öğrenciler içeri alınmayarak ailelerine yönlendirildi. Öğrenciler eşyalarını ailelerine teslim ettikten sonra içeriye girebildi. Öğrenciler uzun süredir sınava hazırlandıklarını söylerken, veliler öğrencilerden daha heyecanlı olduklarını belirtti. Dışarıda heyecanla bekleyen velilerden bazıları çocukları için dua okudu.

'ALÇIMI ÇIKARTTIM'
İstanbul Üniversitesi'nde de sınava girecek olan adaylar saat 09.30'dan itibaren görevliler tarafından içeriye alınmaya başladı. Üst aramasından sonra üniversite kapısından giriş yapan adaylar daha sonra polis kontrolünden de geçti ve sınıflara alındı. Sınava gireceği İstanbul Üniversitesi'ne koltuk değnekleriyle gelen Ercan Turan, “Sınava girebilmek için alçımı çıkarttım. Bileklik taktılar. Ona rağmen buradayız işte sınava geldik" dedi.
Kadıköy Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi'ne gelen öğrenciler de üzerleri aranarak okula alındı. Kolye, cep telefonu ve cüzdanlarını yanlarında getiren öğrenciler içeri alınmayarak ailelerine yönlendirildi. Öğrenciler eşyalarını ailelerine teslim ettikten sonra içeriye girebildi. Öğrenciler uzun süredir sınava hazırlandıklarını söylerken, veliler öğrencilerden daha heyecanlı olduklarını belirtti. Dışarıda heyecanla bekleyen velilerden bazıları çocukları için dua okudu.
Saat 10:00'da başlayan sınav toplam 135 dakika sürecek.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:12

İLGİLİ HABERLER