Gündem
  • 29.4.2024 16:27

Maç boyunca iki takımda tek şu atmadı, Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçına şike soruşturması

Ankaraspor-Nazillispor maçı için "şike" iddiası! İki takım da şut çekmedi
2.Lig Beyaz Grup’ta bugün oynanan Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçının istatistikleri dikkat çekti. İki takımın da hiç şut çekmediği maç sonucunda Ankaraspor playoff’a kalmayı, Nazilli Belediyespor ise ligde kalmayı garantilerken Zonguldak Kömürspor bir alt lige düştü. Mücadeleyle ilgili bir paylaşım yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "Kulüplerin beraberlik sonucu üzerinde uzlaşarak sahaya çıktıkları görülmektedir" diyerek tepki gösterdi.

2.Lig Beyaz Grup’ta bugün oynanan Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçı kamuoyu gündeminde. 37. haftada oynana maç 0-0 eşitlikle sona ererken maç boyunca iki takımın da hiç şut atmaması dikkat çekti.

0-0 biten karşılaşmayla birlikte Ankaraspor 6. olarak play-off'a kalmayı garantiledi. Nazilli Belediyespor ise aldığı bir puanla ligde kalmayı garantiledi. Bu sonuçla Zonguldak Kömürspor bir alt lige düştü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da maçın oynanma şekli tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yavuzyılmaz, "Bugün 2.Lig Beyaz Grup’ta oynanan Ankaraspor-Nazillispor maçı için kulüplerin beraberlik sonucu üzerinde uzlaşarak sahaya çıktıkları görülmektedir. Zira maç boyunca iki takımın kalesine doğru düzgün şut bile çekilmemiştir. Bu durum hayatın ve futbol tarihinin olağan akışına aykırıdır" ifadelerini kullandı.

Olayın takipçisi olacağını belirten Yavuzyılmaz'ın paylaşımı şöyle:

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike yapıldığına dair iddialar üzerine inceleme başlattığı bildirildi.

TFF 2. Lig Beyaz Grup'taki Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında sıra dışı istatistikler kaydedildi. Aynı saatte başlayan Karacabey Belediyespor'un sahasında Altınordu ile 2-2 berabere kalmasının ardından play-off'u garantileyen Ankaraspor, kümede kalma mücadelesi veren Nazilli Belediyespor'u konuk etti. Karşılaşma hiç şut atılmadan 0-0 biterken Nazilli Belediyespor ligde kalmayı garantiledi.

TFF İNCELEME BAŞLATTI

Türkiye'nin konuştuğu Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili TFF inceleme başlattı. Şike iddiaları üzerine hareket geçen Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu yapacağı incelemede iddiaları doğrular nitelikte bulgulara ulaşırsa dosya Etik Kurulu'na sevk edilecek ve yasal süreç başlayacak.
 

Güncellenme Tarihi : 29.4.2024 20:36

İLGİLİ HABERLER