Gündem
  • 30.3.2024 21:01

Macaristan Başbakanı Orban : LGBT lobisine teslim olmayacağız

Macaristan Başbakanı, 'dünyadaki hiçbir paranın' LGBTQ+ 'propagandasını' kabul etmesini sağlayamayacağını söyledi

2021'de Macaristan, Rusya'nın acımasız "propaganda karşıtı" tasarısına benzer şekilde, LGBTQ+ bireylerin okullarda ve medyada REKLAMINI VE KONUŞULMASINI yasaklayan bir yasayı kabul etti .

O tarihten bu yana AB, yasa nedeniyle Macaristan'a karşı yasal işlem başlattı ; ayrıca LGBTQ+ hakları, iltica sistemi, akademik özgürlükler ve daha fazlasına ilişkin endişeler nedeniyle 2022'de ülkeye sağlanan finansmanı dondurdu ; bu da paranın ödenmesinden önce Macaristan'ın yerine getirmesi gereken toplam 17 koşulu içeriyor. imtiyazlı. 

Aralık ayında Macaristan'a 10 milyar Euro'dan (8,5 milyar £) fazla miktar serbest bırakıldı, ancak yaklaşık 20 milyar Euro (17,1 milyar £) dondurulmuş durumda.

Avrupa Komisyonu başkanı Ursula von der Leyen, bu fonların, LGBTQ+ politikalarının değiştirilmesi de dahil olmak üzere "Macaristan gerekli tüm koşulları yerine getirene kadar bloke kalacağını" söyledi.

Washington Post'un haberine göre Orbán ve Macaristan hükümeti, finansmanın dondurulmasının ardından politikaların değişmeyeceğini söylerken Başbakan, "dünyadaki hiçbir paranın" LGBTQ+ topluluğu hakkındaki fikrini değiştirmeyeceğini belirtti . . 

Macaristan başbakanı bir konuşmasında, "Dünyada bizi göçmenlere izin vermeye zorlayacak yeterli para yok ve çocuklarımızı veya torunlarımızı LGBTQ+ aktivistlerinin ellerine bırakacağımız yeterli para da yok" dedi. 

Victor Orbán'ın özel kalemi Gergely Gulyas, Macaristan'ın LGBTQ+ hakları ve göç konusundaki politikalarını değiştirmenin seçmenlerin iradesine aykırı olacağını ekledi. 

Gülyas, "Macaristan açısından, Avrupa Komisyonu'nun iradesine rağmen, çocuklar arasında LGBTQ propagandasının yayılması kabul edilemez ve biz de göç konularındaki tavrımızdan vazgeçemeyiz" dedi.

Eşcinsel eğitimi ve medyayı yasaklayan LGBTQ+ karşıtı yasa, yasanın kabul edilmesinden bu yana LGBTQ+ aktivist grupları ve hükümetler tarafından eleştirilirken , Lüksemburg'un eşcinsel başbakanı Xavier Bettel bunu "utanç verici" olarak nitelendirdi . 

Avrupa Komisyonu, hukuki davasında, yasanın "18 yaşın altındaki bireyler için 'doğumda cinsiyet, cinsiyet değişikliği veya eşcinselliğe karşılık gelen öz kimlikten sapma' olarak ifade ettiği şeyi 'tanıtan veya tasvir eden' içerikleri ayırdığını ve hedef aldığını" açıkladı. .

Macar siyasetçiler LGBTQ+ karşıtı yasayı savunma sözü verdiler ancak adalet bakanı Judit Varga, bir Facebook gönderisinde Avrupa Komisyonu'na karşı karşı dava açtığını yazdı.

"Macaristan teslim olmayacak" dedi ve "ebeveynlerin çocuklarının yetiştirilmesi konusunda karar verme hakkına sahip olduğunu" ekledi.

Viktor Orbán'ın görev süresi boyunca - 2010'dan bu yana Macaristan'ın başbakanıydı, daha önce 1998'den 2002'ye kadar bu görevi yürütüyordu - politikacı aynı zamanda eşcinsel çiftlerin evlat edinmesini etkili bir şekilde yasaklamak ve eşcinsel çiftlerin yasal olarak tanınmasını sona erdirmek de dahil olmak üzere diğer LGBTQ+ karşıtı politikaları da uyguladı. trans insanlar. 

Güncellenme Tarihi : 30.3.2024 22:07

İLGİLİ HABERLER