'Mahkemeye çağırsın, gelir her şeyi anlatırım'

2 dk okuma
'Mahkemeye çağırsın, gelir her şeyi anlatırım'

Hızlı Özet

Balyoz sanıklarının tanık olarak dinlenmesini istediği Aytaç Yalman konuştu: Mahkemenin çağırmasını bekliyoruz. Bildiklerimizi söyleyeceğiz


Balyoz Darbe Planı iddialarına ilişkin hazırlanan ilk iddianamede darbeyi engellediği öne sürülünce sanıkların ısrarla tanık olarak dinlenmesini istediği dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’a VATAN ulaştı. Mahkemenin kendisini çağırması için elinden geleni yaptığını söyleyen Yalman, “Tanık olursam her şeyi anlatırım” dedi.



Balyoz Darbe Planı iddialarına ilişkin hazırlanan ilk iddianamede, planlanan darbenin gerçekleşmemesinde dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın rolü olduğu ve bu nedenle iddianamenin 1 nolu sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın Yalman’a hakaretlerde bulunduğu öne sürülmüştü. Bu iddia nedeniyle Balyoz davası sanıkları, Aytaç Yalman ve Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün tanık olarak mahkemede dinlenmesini talep ediyordu. Ancak mahkeme bu talepleri kabul etmedi. Balyoz sanık ve avukatlarının savunmalarının tamamlanmadığını ve dinlenmesi gereken tanıkların henüz dinlenmediğini belirtmesine rağmen dün savcılık sanıklar hakkındaki mütaalasını mahkemeye sundu.



‘Çok kritik, hassas bir ortam’



İddianamede darbeyi önlediği öne sürülen Aytaç Yalman’a ise VATAN ulaştı. Yaşanan süreç ile ilgili değerlendirmede bulunan Yalman, “Çok kritik bir ortam. Çok çok hassas bir ortam. Şu aşamada Hilmi paşa da konuşmuş galiba, bir gazetede var. O da bir şey söylememiş. Hukukun gerektirdiği istikamette bulunmak durumundayız. Ben çok hassas bir noktadayım” dedi.



‘Bildiğimiz doğruları söyleriz’



Balyoz sanıklarının kendisinin tanık olarak dinlenmesine ilişkin talepleri olduğu yönündeki soruya da yanıt veren Yalman, “Birkaç gün daha sabredin herhalde bir şey olacaktır. Çağırmalarını bekliyoruz yani. Çağırılmak için de gelimizden gelen her şeyi yaptık. Çağırırlarsa da memnuniyetle gideriz. Niye gitmeyelim? Biz orada bildiklerimizi söyleyeceğiz. Bildiğimiz doğruları söyleyeceğiz. Hepsini söyleyeceğiz. Niçin gitmeyelim?” diye konuştu.



‘Uzak duruyorum’



İnternet andıcı davası sanığı İlker Başbuğ’un yargılanmasıyla ilgili de konuşan Yalman, “İlker Başbuğ benim kurmay başkanımdı. Benim yanımda çalıştı. Bu konulara hiç girmiyorum ben. Olabildiğince uzak duruyorum. Dediğim gibi çok hassas bir noktadayım. Bir acı yaşıyorum şu an. Bir korumamı trafik kazasında kaybettim. Kafam da çok karışık” dedi.



Burak BİLGE / VATAN


Bu haber 954 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

1877'den beri görülmeyen 'Mega El Nino' geliyor!
Gündem

1877'den beri görülmeyen 'Mega El Nino' geliyor!

Türkiye'de 2026'nın ilk 6 ayında yağış rekoru kırıldığını belirten TÜBA üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, 2027 yılı için dikkat çeken 'Mega El Nino' beklentisini dile getirdi. Yaşar, ekim ayının ikinci yarısından itibaren yağışların artacağını öne sürerken, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılın büyük bölümünde su sıkıntısı yaşamayacağını söyledi.

Habervitrini14438 Görüntüleme
Atina'nın gövde gösterisi fiyaskoyla sonuçlandı
Gündem

Atina'nın gövde gösterisi fiyaskoyla sonuçlandı

Doğu Akdeniz ve Girit açıklarında Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Fransa ve İtalya’nın katılımıyla gerçekleştirilen MEDUSA-15 askeri tatbikatında amfibi çıkarma senaryosu fiyaskoyla sonuçlandı. Çıkarma botundan karaya çıkmaya çalışan Yunan askerlerinin denize düştüğü anlar kameralara yansırken, komşunun askeri operasyonel yetkinliği bir kez daha gündeme geldi.

Habervitrini14090 Görüntüleme
Etçi Nusret sektör değiştirdi! Bakın hangi işe girdi
Gündem

Etçi Nusret sektör değiştirdi! Bakın hangi işe girdi

Et restoranlarıyla dünya çapında tanınan Nusret Gökçe, bu kez farklı bir yatırımla gündeme geldi. Yemek sektöründeki çalışmalarının ardından gayrimenkul alanına yönelen Gökçe

Habervitrini12364 Görüntüleme
İmamoğlu'nun rüşvet ve yolsuzluk dosyası kabarıyor.. 12 yeni vaka daha
Gündem

İmamoğlu'nun rüşvet ve yolsuzluk dosyası kabarıyor.. 12 yeni vaka daha

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB yolsuzluk soruşturması kapsamında ek iddianame hazırladı. 29 sanıklı iddianame ana dava ile birleşmesi talebiyle Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianamede, Ekrem İmamoğlu ve Fatih Keleş 12 eylemden sorumlu tutuldu.

Habervitrini11662 Görüntüleme