Gündem
  • 27.2.2023 15:16

Malatya'daki depremde evler yıkıldı çok sayıda yaralı var

Malatya'da 5.6 şiddetinde deprem! Adıyaman ve çevre illerden de hissedildi

Son dakika haberleri: AFAD verilerine göre; Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen şiddetli sarsıntı çevre illerden de hissedildi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, A Haber canlı yayınında yaptığı açıklamada, "5-6 bina yıkıldığı bilgisi geldi. Eşya alan baba ve kızı enkaz altında." dedi. AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasında "Yıkılan 5 binada arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. 1 kişi hayatını kaybetti, 69 yaralı var" ifadelerine yer verildi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi.

ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

Saat 12.04'te meydana gelen deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Şiddetli sarsıntı Adıyaman ve çevre illerden de hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin şiddetini 5.5 olarak geçti. Kandilli'nin verilerine göre deprem yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldi.

AFAD: EKİPLERİMİZ TEYAKKUZ HALİNDEDİR

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Malatya'da meydana gelen depremin ardından yaptığı açıklamada, "Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

YIKILAN BİNALAR VAR

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, saha tarama çalışmaları sonucunda yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup, arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye hızlıca sevk edilmiş ve çalışmaya başlamışlardır." denildi.

"ENKAZ ALTINDA BABA VE KIZI VAR"

Malatya merkezli saat 12.04'te meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın enkazından AFAD, UMKE, itfaiye, asker ve arama kurtarma ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda Aziz Deliktaş ve kızı Şeyma Deliktaş kurtarıldı.

Baba ve kızı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Aziz ve Şeyma Deliktaş'ın evlerine eşya almak için girdikleri öğrenildi.

KAHRAMANMARAŞ'TA FABRİKA ÇÖKTÜ: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Öte yandan, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi' ne bağlı Karaziyaret mahallesinde depremde hasar gören bir metal fabrikasında içeri giren işçilerin tencere tabak gibi eşyaları kurtarmak istedikleri sırada çökme meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere göre 1 işçinin öldüğü, 4 işçinin yaralandığı bildirildi.

"5'LIK DEPREMDE İKİ YARALI"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Malatya'da meydana gelen depreme ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Malatya Yeşilyurt'ta meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Şu ana kadar iki yaralımız var, temennimiz can kaybımızın olmamasıdır. Vatandaşlarımızdan hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz. Ekiplerimiz tarama çalışmalarına devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

ENKAZ ALTINDAN 5 KİŞİ KURTARILDI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya'daki depremde ilk belirlemelere göre 22 binanın yıkıldığını, 20 kişinin hastaneye kaldırıldığını, can kaybı olmadığını bildirdi. 5 kişinin ise enkazdan kurtarıldığını ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Saat 12.04'te Malatya Yeşilyurt'ta 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş İl Ambulans Servisi Başhekimliklerimizle irtibat halindeyiz. UMKE ve 112 ACİL ekiplerimiz bölgede görevde. Tarama çalışmaları devam ediyor. Geçmiş olsun." dedi.

"1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 69 KİŞİ YARALANDI"

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, 5.6 büyüklüğündeki deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıkılan 5 binada arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Tatar, "1 kişi hayatını kaybetti, 69 yaralı var" dedi.

ENKAZ ALTINDAKİ BİR KİŞİ KURTARILDI

Öte yandan Malatya'da 5,6'lık depremde enkaz altında kalan Ali Şahingil isimli bir kişi sağ olarak kurtarıldı.

BABA VE KIZI KURTARILDI

Enkaz altında bulunan baba ve kızı kurtarıldı. Enkaz altından kurtarılıp hastaneye götürülen baba ve kızın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Merkez üssü Yeşilyurt ilçesi olan sarsıntının ardından bölgeye arama kurtarma, polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Zaviye Mahallesi Meziyet Sokak'ta enkaz altında kalanların olduğu değerlendirilen binada arama kurtarma çalışması yürütülüyor.

Ekipler, Hacı Abdi ile Şeyhbayram mahallelerinde de arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 27.2.2023 15:25

İLGİLİ HABERLER