Ekonomi
  • 10.10.2008 16:35

MALİYE BAKANI UNAKITAN'DAN GURBETÇİLERE MÜJDE

OKTAY ÖZDEN
ESKİŞEHİR (İHA) - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yurtdışında yaşayan vatandaşların, bankalardaki paralarını Türkiye'ye getirebilmeleriyle ilgili yaptıkları kanun çalışmasını yakında hükümete sunacaklarını belirterek, "Türkiye'nin bugünlerde bu çalışmayı yapması gerektiğine inanıyoruz ve bunu iyi bir önlem olarak görüyoruz" dedi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Cuma namazını Eskişehir'deki Tülomsaş Camii'nde kılan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Unakıtan, bir gazetecinin, yurtdışında yaşayan vatandaşların bankalardaki paralarını Türkiye'ye getirebilmeleriyle ilgili vergi indirimi yapılıp, yapılmayacağı yönündeki sorusu üzerine, "O, vergi indirimi değil. Yurtdışında paraları olanların, yurtiçine getirmesi için herhangi bir inceleme yapılmayacak, herhangi bir
şey sorulmayacak. Yani getirmelerine izin verilecek. Öyle bir kanun. O kanun çalışması Maliye Bakanlığı'nda yapılıyor. Yakında da hükümetimize sunarız. Hükümetimizin vereceği karara göre de, ilgili kanun TBMM'ye sevk edilir" dedi.
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Ne kadar bir paradan bahsediyoruz?" sorusuna ise, "Bakalım, göreceğiz. Bunu bana bütün gazeteciler soruyor. Bende bir şey söylemiyorum. Maliye Bakan'ına şu kadar dedirteceksiniz, sonra da 'oldu da, olmadı da' diyeceksiniz. Hep beraber göreceğiz. Böyle bir potansiyelimiz var. Bunu herkes söylüyor. Gazete sayfalarına kadar yansımış durumda. Biz bu vatandaşlarımıza bir kolaylık sağlıyoruz. Çünkü, kendilerinin Türkiye'de sermayeye ihtiyacı oluyor. Yurtdışından nasıl getirecek,
onun sıkıntısı içinde oluyor. O bakımdan onlara bir fırsat tanıyacağız. Bunu daha önce Almanya, İtalya, İrlanda, Yunanistan yaptı. Türkiye'nin de, hele hele bugünlerde yapması gerektiğine inanıyoruz. İyi bir önlem olarak görüyoruz. Bunu bu şekilde yapmaya niyetliyiz" yanıtını verdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:32

İLGİLİ HABERLER