Spor
  • 27.9.2013 23:40

Manchini Terim'in 3 katını istedi!..

İtalyan teknik adam Roberto Mancini'nin Galatasaray'a olası maliyeti adeta dudak uçuklattı.
 - SPORX - Galatasaray'ın teknik direktör adayları arasında alan Roberto Mancini, sarı-kırmızılı kulüple yaptığı ilk görüşmede yıllık garanti olarak 6 milyon euroluk bir ücret istediği öğrenildi. İtalyan teknik adamın talep ettiği ücreti çok bulan ve 4 milyon euro üzerinden pazarlıklar yapmaya başlayan Galatasaray Yönetimi, 3 yıllık sözleşme talep eden Mancini'nin isteklerini kabul ederse, bonuslar hariç 3 yıl sonunda kasasından 18 milyon euroluk garanti rakam çıkartacak.

Garanti ücrete bir de bonuslar eklenirse; Mancini'nin 3 yıl sonunda Galatasaray'a olan maliyeti 20 milyon euroyu bulacak. Galatasaray'dan yılda 2 milyon euro alan Fatih Terim'in 3 katı bir rakam talep eden Mancini'nin şartlarını ağır bulan sarı-kırmızılı yönetim, İtalyan teknik adamın şartlarında indirim yapması halinde yeniden harekete geçecek.

Manchester City'den yıllık 8 milyon euro kazanan Mancini, takımdan gönderilirken de 8 milyon euroluk tazminatı cebine koymuş ve bir süre takım çalıştırmayacağını açıklamıştı. Peki, Galatasaray'ın yeni teknik direktörü olacağı Roberto Mancini'nin Manchester City serüveni nasıl geçti? İşte merak edilenlar, artılar-eksiler...

CITY'DE NELER YAPTI?

Manchester City'de kazandığı şampiyonluktan sonra kulübün istediği hedefleri gerçekleştiremediği için görevine son verilen Roberto Mancini, görevde olduğu süre içinde bir çok olaya imza attı. Transfer için inanılmaz rakamlar harcayan İtalyan çalıştırıcı gerisinde bu rakamları bıraktı. İşte o rakamlar:

- 44 yıllık şampiyonluk hasretine 2011-12 sezonunda kazandığı şampiyonlukla son verdi.

- 285 milyon sterlin transfer için harcadı. Sadece Serigo Agüero'nun Atletico Madrid'den transferi için kulübünün 38 milyon sterlin vermesine göz yummadı. Tam 17 futbolcu için
285 milyon bonservis ödendi.

- 3 kupayı Manchester City'nin müzesine kazandırdı. Premier Lig, FA Cupa ve Community Shield'ı kazandı.

- 347 kez takımı fileleri sarstı. Maç başına 1.82 gol ortalamasıyla oynadı.

- %59.2 kazanma başarısı gösterdi. Premier Lig'de ise bu rakam %61.7. Carlo Ancelotti (63.2), Sir Alex Ferguson (65.3), Jose Mourinho (70.9)

- 273 Premier Lig puanı kazandı.

- 59 mücadeleyi gol yemeden tamamladı.

ARTILARI

* Mark Hughes'un yerine Aralık 2009'da geçtikten sonra ilk iş olarak Barcelona'dan Yaya Toure'yi, Valencia'dan David silva'yı ve Inter'den Mario Balotelli'yi Manchester City'ye kazandırdı.

* Wembley'de Mayıs 2011'de Stoke City 1-0 yenerek kulübün 35 yıllık FA Cupa hasretine son verdi.

* Ekim 2011'de ezeli rakipleri Manchester United'ı 6-1 yenerek taraftarlarına unutulmaz bir an yaşattı. Golleri Mario Balotelli (2), Edin Dzeko (2), Agüero ve Silva kaydetmişti.

* 2011-12 sezonunda QPR karşısında 2-1 yenikken, uzatma dakikalarında Dzeko ve Agüero ile buldukları flaş gollerle 3 puan alarak kulübe 44 yıl sonra şampiyonluk imzası
attırdı.

* Şampiyonluk hediyesi olarak kulübüyle 5 yıllık bir sözleşme imzaladı.

EKSİLERİ

* Tevez grevi: Mancini ile oyuncusu Carlos Tevez arasındaki problemler gündemi epey işgal etmişti. Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih karşısında oynanan mücadelede oyuna sonradan girmeyi reddeden Tevez, İtalyan teknik adamın hışmına uğradı. Cezaya çarptırılan Arjantinli bir ara ülkesine gitti. uzun süre basın aracılığıyla sözlü kavgalar yaşandı. En sonunda Tevez özür dileyerek 5 ay sonra kulübe geri döndü.

* Şampiyonlar Ligi başarısızlığı: Grubundaki 6 maçı da kazanamayarak elendi. Sadece 3 puan toplayarak grubunu son sırada tamamladı.

* Balotelli kavgası: Sezon boyunca olaylarıyla gündeme gelen Mario Balotelli'yle idmanda fiziksel temasa varan bir kavga yaşadı. Kulüpte geçirdiği 2.5 olaylı yıldan sonra Balotelli Milan'ın yolunu tuttu.

* Ligde teslim oldu: Mancini Premier Lig'deki tacını United'a haftalar öncesinden teslim etti ve rakibiyle rekabetten oldukça uzaktı.

* FA Cup: Sezon içindeki tüm başarısızlıklara rağmen elde kalan tek kupa olan FA Cup'ın alınması, belki de tecrübeli teknik adamın görevine devam etmesini sağlayacaktı. Bunu başaramayan İtalyan teknik adam son kredisini de tüketmiş oldu.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:39

İLGİLİ HABERLER