Ekonomi
  • 7.6.2024 13:09

Mansur Yavaş konut yapımında da çok yavaş..5 yılda sadece 166 konut

Mansur Yavaş, 5 yıldır başkentte kentsel dönüşüm adına herhangi bir somut adım atmadı ve yaşanan sorunlara çözüm üretmedi. Mansur Yavaş ABB Başkanlığı döneminde, Mamak için sözde temeli atılan 4 bin konuttan yapımı tamamlanan sadece 166 adet konutun tapu dağıtımı ve anahtar teslimi gerçekleştirebildi. Öte yandan Yavaş ve yönetimi, kentsel dönüşümleri bırakın yapmayı taşınmazları da satmaya devam ediyor.

Görev süresince sadece 166 adet kentsel dönüşüm yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Balıkesir Dönüşüm Kongresi'nin Planlı Kent Örnekleri oturumunda konuştu. 5 yıl önce Ankaralılara çeşitli vaatlerde bulunan CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, göreve geldiği günden bu yana kentsel dönüşüm konusunda verdiği sözlerin hiç birini tutmadı.

6 ŞUBAT'TAN TEK BİR DERS ÇIKARILMADI

6 Şubat'ta yaşanan asrın Felaketinden Ankara'da hiçbir ders çıkarılmadı. Ankara'nın birçok noktasında kentsel dönüşüm planları yapılmadı. CHP'li Mansur Yavaş döneminde geçilen 5 yıl içerisinde bir tane kentsel dönüşüm planı da bulunmuyor. Ankara'da eskiyen dokuları ve kentin eskiyen yapılarının yenilenmesi için çalışma dahi başlatılmadı.

MANSUR YAVAŞ KEÇİÖREN'DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ENGELLEDİ

Keçiören'de AK Partili Belediye Başkanı Turgut Altınok döneminde, 2019'da Keçiören için kentsel dönüşüm planını yapıldı ancak ABB Başkanı Mansur Yavaş bunu engelledi. Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde kabul edilen, Keçiören Çiçekli, İncirli, Kalaba, Karargahtepe, Basınevleri, Emrah, 19 Mayıs ve Tepebaşı mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm kararını veto etti. Yavaş daha önce yaptığı bir konuşmasında da, "Göreceksiniz bu planlar iptal olacak" demiş dava açtırmıştı. Böylece Keçiören'in kentsel dönüşüm planlarını iptal ettirilmiş oldu.

Güncellenme Tarihi : 7.6.2024 13:12

İLGİLİ HABERLER