KAYNAK : Haber Vitrini
İLYAS GÜN
SAMSUN- Mavi Akım Projesi kapsamında Rusya'dan Türkiye'ye getirilen doğalgazın Ankara'ya ulaştırılması için yapılan 2. boru hattının altın kaynağını, Samsun Valisi Muammer Güler yaptı.
Karadeniz'in altından borularla Samsun'a getirilen Mavi Akım Projesi'nin Samsun-Ankara Doğalgaz 2. Boru İletişim Hattı'nın bitmesi nedeniyle, Samsun'un Çarşamba İlçesi Durusu Mevkii'nde "Altın Kaynak" töreni yapıldı. Törende "Altın Kaynağı" Samsun Valisi Muammer Güler yaptı.
Son olarak Karadeniz'in derinliklerine döşenen doğalgaz boru hattının birleştirilmesinin yapıldığını belirten Vali Muammer Güler, "Daha önce ilk hattın kaynağı yapılmıştı. Bugün son olarak 2. hattın kaynağı yapıldı. Bu suretle iki hat birbirine birleştirilmiş oldu. Artık doğalgaz akışı için hiçbir sorun kalmadı. Rusya ve Türkiye hükümetleri arasında yapılacak protokol ile doğalgaz akış zamanı ve miktarı belirlenecek" dedi.
Doğalgaz projesinde sona gelindiğini söyleyen Botaş Kontrol Amiri Rıza Nejat Kavukçu, "Rusya'dan çıkan iki hat direk olarak Türkiye'ye geldi. 2 hatlı projede son hat da bitti. Türkiye'deki istasyon da hazır hale geldi ve hat aralık ayında faaliyete geçebilecektir" diye konuştu.
Mavi Akım Projesi Türkiye Şubesi Temsilcisi Etio Angelo Zıppini ise, işletme aşamasına geldiklerini hatırlatarak, "Hükümetler arasındaki prosedürlerin giderilmesiyle, 3 veya 4 hafta içinde her iki hat doğalgaz almak için hazır hale gelecek" şeklinde konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:42