Gündem
  • 30.3.2012 09:23

Mecliste 'Ah yavrum' tartışması

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, fakire dağıtılan kömürün fahiş fiyatlarla piyasa değerinin üstünde ihalesiz alındığını iddia ederek, “Buraya Enerji Bakanı gelsin, ‘Aykut Erdoğdu’nun söyledikleri gerçeği yansıtmıyor’ desin, ben hepinizden özür dileyeceğim ama ben belgelerini getirdiğimde ihalesiz kömür alındığını ispat edersem sizden tek ricam var, Enerji Bakanı'nı gensoruyla düşürün” dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda, MHP’nin, bor madenciliğinin sorunları ve çözüm yollarının belirlenmesi için Meclis’te araştırma açılmasına ilişkin grup önerisi üzerinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Fakir ailelere kömür dağıtılıyor ya arkadaşlar. Fakire giderken parasını Hazine'den alıyorsanız bu kömürü fahiş fiyatlarla piyasa değerinin üstünde ihalesiz alıyorsanız burada ahlaki problem vardır. Buraya Enerji Bakanı gelsin, 'Aykut Erdoğdu’nun söyledikleri gerçeği yansıtmıyor' desin ben hepinizden özür dileyeceğim ama ben belgelerini getirdiğimde ihalesiz kömür alındığını ispat edersem sizden tek ricam var Enerji Bakanı'nı gensoruyla düşürün” dedi.

AKP Kütahya Milletvekili Soner Aksoy da, AKP iktidarının daha 10 sene daha devam edeceğine işaret ederek, “Bir gerçeği yalanla örtbas etmek ne fayda getirebilir, muhalefete hiç fayda getirmez” diye konuştu.

CHP sıralarından gelen tepkiler üzerine Aksoy, “Hakikat örtülüyorsa onun adı yalandır. Arapça’da yalan kelimesinin anlamı hakikatin örtülmesidir. Ben kimseye yalancı demiyorum" dedi.

İtirazlar üzerine Aksoy, "Ben ne okursam okurum, seni ilgilendirmez, sen işine bak. Karışma önce dinlemesini öğren. Bor meselesinin sahibi biziz” diye yanıt verdi.

Sataşma nedeniyle tekrar söz isteyen Aykut Erdoğdu, konuşmak için kürsüye geldi. AKP sıralarından gelen sözler üzerine, Erdoğdu, “Ah yavrum yok kardeşim, ben yetimin hakkını savunuyorum, o yavruların hakkını savunuyorum. Benim canımı sıkma ah yavrumla, seni iyi tanıyorum, senin beynin yetmez ona. Buraya gelecek Enerji Bakanı. Bu herkesin parası. Benim görevim hesabını sormak. Ben yalan söylemişsem, ihalesiz mal alınmamışsa ben çıkar bu kürsüden özür dilerim. Ben bunların gerçek olduğunu biliyorum. Haksızlık karşısında yolsuzluk karşısında susan dinsiz şeytandır” dedi.

Görüşmelerin ardından MHP’nin grup önerisi kabul edilmedi.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:13

İLGİLİ HABERLER