Gündem
  • 5.12.2022 23:50

Meclis'te Kılıçdaroğlu'na Allah belanı versin dediler

Kılıçdaroğlu'ndan TBMM'de provokasyon: Milletin iradesine ve Gazi Meclis'e hakaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti ve MHP'li milletvekillerini hedef aldı. Vekillere, 'el kaldırıp indiren askerler' tanımlaması yapan CHP lideri "Bırakın şimdi ben sizin nasıl milletvekili seçildiğinizi biliyorum" dedi ve parmak salladı. Kılıçdaroğlu, kürsüye vurup seviyesiz bir üslup kullanarak vekillere "Çocuk gibi ağlamayın, gel buraya gel gel" ifadelerini kullanarak bağırdı. Milletin kürsüsünden Türkiye'ye uyuşturucu iftirasını tekrar dillendiren CHP lideri, Gazi Meclis'i de hedef aldı.

AK Parti ve MHP'li milletvekillerini hedef alan Kılıçdaroğlu, "Parlamentoyu o kadar itibarsız hale getirdiler ki, siz getirdiniz kusura bakmayın. Siz, Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber getirdiniz." dedi.

Cumhur İttifakı'na üye AK Partili ve MHP'li vekilleri hedef alan Kılıçdaroğlu, söz konusu vekillere 'el kaldırıp indiren askerler' tanımlaması yaparak, "Çünkü sizin göreviniz el kaldırıp indirmek başka göreviniz yok" dedi ve milletin iradesini hedef aldı.

KÜRSÜYE VURUP VEKİLLERE BAĞIRDI

Kılıçdaroğlu, kürsüye vurup seviyesiz bir üslup kullanarak vekillere "Çocuk gibi ağlamayın, gel buraya gel gel!" ifadelerini kullanarak bağırdı.

İktidarın dini kullandığını iddia edip seçmeni manipüle ettiğini iddia eden CHP lideri, kürsüde İsra Suresi'nin 81. ayetinde yer alan ifadeler olan aynı zamanda merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın da sıklıkla kullandığı "Hak geldi, batıl zail oldu" sözünü söyledi.

UYUŞTURUCU YALANINI MECLİS KÜRSÜSÜNE TAŞIDI

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz aylarda, Türkiye'nin cari açığını uyuşturucudan gelen 'kara para' ile kapattığını öne sürmüş, jandarma ve polisler başta olmak üzere emniyet teşkilatını hedef almıştı.

Meclis kürsüsünden söz konusu provokasyonunu tekrar eden CHP lideri, "Parayı getir nasıl olursa olsun diye 7 kez yasa değiştirdiler. Yasalar çıktı uyuşturucu baronları Türkiye'ye geldi. Türkiye'yi kirli paraların çamaşırhanesi haline getirdiler. Koca Türk devletini mafya bozuntularına çamaşırhane yapanların Allah bin belasını versin. Tonlarca uyuşturucu geliyor, asıl milli güvenlik sorunu bu." dedi.

O sırada kürsülerden Kılıçdaroğlu'na yönelik "Allah belasını versin" şeklinde tepkiler yükseldi.

Güncellenme Tarihi : 6.12.2022 03:58

İLGİLİ HABERLER