Gündem
  • 30.3.2012 00:47

Meclis'te şimdi de 'ayağıma bastın' kavgası!..

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, teklifin gerçek amacının açıklanmasını isteyerek, ''Cemaat okullarının önünü mü kesmek istiyorsunuz, çıkıp yiğitçe, dürüstçe söyleyin. Siz bu teklifle üç şey yapıyorsunuz; kutsal dinimizi siyasete alet ediyorsunuz. Bugün bunu cümle alem gördü. Eğitimi de siyasete yem ediyorsunuz. Çocuklarımızın üzerinden malı götürüyorsunuz. Allah bunun sizden hesabını soracak. CHP de halkın eliyle bunun hesabını soracak'' dedi.

Atıcı, eğitim işine tablet ihalesinin niye ''bulaştırıldığını'' sorarak, ''Malı buradan götürüyorsunuz. 65 bin yeni dersliğe ihtiyaç olacak. TOKİ'nin hesabıyla bunun için 20 milyar lira gerekir. Hepsinden daha vahimi bütün bu pislikleri Kur'an-ı Kerim ile örtmeye çalıştınız'' diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, sataşma olduğu gerekçesiyle söz alarak, ''Hizmet nasıl yapılır bundan nasibini almamış, kendisine milletçe görev verilmemiş kadro için şaşılacak şeydir. Bazı arkadaşların akılları, fikirleri götürme, suistimalde... Siz başka bir şey düşünmez misiniz? Sizin hayatınızda sadece götürmek ve suistimal mi var? Elinde hiçbir belgesi, delili olmayan çıkıp burada saçma sapan konuşuyor. Siz her hizmete, ihaleye, devletin her icraatına suiistimal gözüyle bakıyorsunuz. Öyle olmasa hizmet amacıyla getirildiğini görürsünüz. Lütfen aklınızı beyninizi temizleyin. Böyle bir şey yok. Sadece iftira atıyorsunuz, hakaret ediyorsunuz ve müfterisiniz'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yerinden kalkarak, ''Bu teklifte Kur'an da var haramda var. Tablet alımını niye Kamu ihale Kanunu dışına çıkarıyorsunuz?'' diye sordu.

-''Kindar nesil yetiştirme projesidir''-

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, teklifin ikinci bölümü üzerinde konuşurken, ''Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Kürt'üm. Benim çocuğum senin çocuğuna varlığını armağan edemez. Bu zulmü çocuğuma yapamazsınız. Bu vicdansızlıktır, zulümdür. Eğitimde reforma ihtiyaç duyuyorsanız, eğitimin yap-boz tahtasına dönecek sistem kurgulamak istemiyorsanız, özgürlükçü demokratik mentalite ile çözmek gerekir. Bu düzenleme ile yeni anayasaya da ipotek koymuş oluyorsunuz'' ifadelerini kullandı.

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar ise ''Asıl amaç, dindar nesil yetiştirme vaadi ile mütedeyyin vatandaşı kandırıp kendinize seçmen yetiştirmektir. İmam-hatip okullarında okuyanlar; 10 yıldır uyguladığınız politikalarla kendilerini ayrışmış hissediyorlar. Kindar nesil yetiştirme projesini hayata geçiriyorsunuz. Kızlara da ayrımcılığı meşrulaştırıyorsunuz. Kız öğrenciler ikinci kademeye de devam edemeyecek sayenizde. Derdiniz din eğitimi de dindar nesil de sizin umurunuzda değil. Yaşamı sizin gibi algılayan klonlanmış gençlik ve klonlanmış seçmen istiyorsunuz. Tevhidi tedrisatı kaldırıp laik eğitimi dinamitleyecek eğitim sistemi istiyorsunuz. Bunun altında kalacaksınız'' diye konuştu. .

-''Lily Marlene'' şarkısı...-

AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, bölüm üzerinde kişisel görüşlerini ifade ederken tartışma yaşandı.

Kullanılan dilin müzakereler bakımından önemli olduğunu belirten Bostancı, şöyle konuştu:

''Meclis'e geldiğim ilk sıralarda CHP'nin bir sözcüsü Habermas'dan bahsetmişti. Ben de Habermas'ı duyunca Meclis çatısı altında onun iletişim bilimlerine ve müzakereye çok önemli katkılarından biri olan iletişimsel eylem kuramından da bu arkadaşlar haberdarlar ve bu çerçevede muhalefetten çok rafine ve estetik bir dille, o müzakerelerin geçeceği Meclis'e geldiğimi düşündüm. Ama gördüm ki böyle bir rafine ve estetik dil ne yazık ki yok. Keşke olsa...

Bir örnek; Naziler döneminde, Naziler'in çok meşhur bir marşı vardır arkadaşlar. Bir de Nazilerin, sizlerin de çok iyi bildiği 'Lily Marlene' diye bir şarkısı vardır. Lily Marlene şarkısı Ahmet Kaya'nın şarkılarında da vardır. Her akşam 9.55'te savaş boyunca çalınmıştır. Nazilerin çıkarttığı şarkı daha sonra müttefiklerin tarafına geçmiştir. Hem Naziler söylemiştir hem de müttefikler. Lily Marlene'de savaşa giden bir askerin bir karakolun önünde geceleyin lambanın altında sevgilisinden ayrılışı anlatılır.''

Bostancı'nın konuşmasına, bazı CHP'li milletvekilleri laf atarak tepki gösterdi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, ''Komisyonda sen benim ayağıma tekme attın, sonra cep telefonundan özür diledin. Burada da özür dileyeceksin'' diyerek AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca'nın üzerine yürümek istedi. CHP'li bazı milletvekilleri Özel'i engellerken, bazı milletvekilleri de Karaca'yı uzaklaştırdı.

Tartışmanın sürmesi üzerine Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:13

İLGİLİ HABERLER