AYHAN TÜRKEZ
ERZURUM- Hafta sonunda tatil için Palandöken'e gelen Medyum Memiş ilginç iddialarda bulundu. 2003 yılının Türkiye açısından olumlu geçeceğini söyleyen Medyum Memiş lakaplı Mehmet Memiş, 2003 yılının ABD açısından çok zor bir yıl olacağını ileri sürdü. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan'ın başbakan olacağını ifade eden Medyum Memiş, Kıbrıs sorununda ise yeniden başa dönülebileceğini iddia etti.
Palandöken'de yürüyüş yapıp stres atan Medyum Memiş, ilginç değerlendirmelerde bulundu. 2003 yılının genel anlamıyla Ortadoğu'ya nazaran Türkiye'de daha olumlu geçeceğini belirten Medyum Memiş, "Ekonomik anlamda da geçmiş yıllara göre çok daha rahat bir yıl geçireceğiz" dedi.
Daha önceki açıklamalarında Recep Tayip Erdoğan'ın başbakan olamayacağını söylediğini hatırlatan Medyum Memiş, "Daha önce söylediğim gibi ikinci seçim yapılacak ve Tayip Erdoğan bu seçimler sonrasında başbakan olabilecek. Ara seçimler sonrasında Recep Tayip Erdoğan, başkanlık koltuğuna oturacak. Abdullah Gül'ü ise başbakan birinci yardımcısı ve Dışişleri Bakanlığı koltuğunda görüyorum" diye konuştu.
"IRAK'TA SAVAŞ OLACAK"
Irak savaşının olacağını ve ABD'nin bu savaşta umduğunu bulamayacağını ileri süren Medyum Memiş şunları söyledi:
"ABD bu kez Afganistan'daki gibi bir tabloyla karşılaşmayacak. Yani istediği zaferi elde edemeyecek. Daha önce Saddam'ın 2 yıl sonra görevden ayrılacağını söylemiştim. Aradan bir yıl geçti. Savaş öncesi veya sonrası Saddam görevinden ayrılacak."
Kıbrıs konusunda ise Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın bir tarafa itilmesi halinde eski günlerin yeniden canlanacağını idida eden Medyum Memiş, "Bosna ve Kıbrıs'ta geçmişte olan acılar yeniden yaşanabilir. İsrail ve Filistinliler 2003 yılında da hep savaş halinde olacaklar. Ancak 2004 yılında bir takım yumuşamalar olacak. Önümüzdeki bir yıl içerisinde Şaron'un da görevini bırakacağını tahmin ediyorum" dedi.
Türkiye'nin 2002 yılına oranla daha sakin bir yıl geçireceğini belirten Medyum Memiş, "2003 yılında deprem söz konusu değil. ABD sıkıntılı bir dönem geçirecek. 10. kattan yavaş yavaş aşağıya iniyorlar. ABD hem ekonomik ve sosyal açıdan hem de siyasi açıdan gerileyecek" diye konuştu.
Medyum Memiş, AK Parti'nin 5 yıl iktidarda kalamayacağını iddia ederek, erken seçimin kesinlikle yapılacağını sözlerine ekledi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:04