Gündem
  • 31.5.2015 16:16

Mehmet Şerif'in kızı: Babam şehadeti kazandı

Mehmet Şerif'in annesi Rabia Şimşek, oğlunun İslam ve Kur’an şehidi olduğunu söyledi. Anne Şimşek, "Oğlum Mehmet Şerif, şehit Abdulgafur, Hüseyin ve Diyarbakır’da yakılan Yasin’e tabidir. Hepsi aynıdır, aynı nedenlerden dolayı şehit edilmediler mi? Hepsi kardeştirler, kanları aynıdır ve aynı nedenlerden dolayı döktüler. Abdulcelil de amcaoğlum idi. Çok şükür, onlar şehit oldular" diye konuştu.
Mehmet Şerif’in 10 yaşındaki kızı Şüheda Şimşek de, "Benim babam adımı Şüheda koydu, şehit olmak için Şüheda koydu. Benim babam şehit oldu, doğduğu köyde şehit oldu. Ben ağlamadım, üzülmedim, çünkü o şehadeti kazandı. Ben buradan babama selam söylüyorum" şeklinde konuştu.

"MİSAFİRLERİM GELECEK DEMİŞTİ" 

Mehmet Şerif’in eşi Emine Şimşek ise Hüseyin (9) ve Yusuf (5) isimlerinde iki erkek çocuğunun bulunduğunu, çocuklarını da Allah’ın yolunda feda edeceğini söyledi. Eşinin şehadetinden dolayı hiç üzülmediğini kaydeden Emine Şimşek, "Eşim sürekli bana köydeki şehitlerin yolunu sürdüreceğini ve onların yolundan gideceğini söylüyordu. Bu gün o şehitlerin misafiri oldu. Çok şükür. İnşallah bizlerde onun yolundayız. Ben çocuklarımı Kur’an-ı okuyan ve amel eden bireyler olarak yetiştireceğim. Allah’ın, Resulullah’ın ve Şerif’in yolunu sürdüreceğim. Yarabbi sen bana sabır ver. Eşim şehit edilmeden bir gün önce bir paket ıslak mendil getirdi ve ‘Bu misafirlerim içindir, misafirlerim geldiğinde onların önüne koyacaksın’ dedi. İşte şimdi de misafirleri geldi. Şehit edildiği sabah ise kundurasını boyadım. Çıkarken hatır aldı ve 'Çocuklar önce Allah’a sonra sana emanettir’ dedi. İnşallah ben emanetine sahip çıkacağım. Ben hiç üzülmüyorum. Eşim, Hz. Peygamberin torunu Hasan ve Hüseyin’den daha mı iyidir. Buradakiler de müşriktirler ki Şerif’i katlettiler" dedi.

"DAVASININ YOLUNDAYIZ" 

Abdulcelil’in annesi Adile Talayhan, oğlunun fedakar biri olduğunu ve kimseye zararının dokunmadığını söyledi. Şehit annesi olduğunu dile getiren anne Adile, "Allah bu mertebeyi bizden kabul etsin. Biz onun davasının yolundayız" diye konuştu.

Abdulcelil’in eşi Asiye Talayhan, “Eşimin şehadeti kutlu olsun, ama yapanların da yanına bırakmasın" şeklinde konuştu. 13 yaşındaki kızı Zehra ise gözyaşları içinde “Babam tarlaya gitmişti, ama zalimler onu öldürdüler. Babam size ne yapmıştı, niye öldürdünüz" diye sordu. 

MEHMET SALİH KESKİN

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:07

İLGİLİ HABERLER