MEMUR SENDİKA VE KONFEDERASYON BAŞKANLARI İSYANDA...
ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in başkanlığındaki, Kamu İşveren Kurulu ile yetkili memur sendika ve konfederasyonlarının katıldıkları toplantı, Başbakanlık Merkez Bina'da saat 10.25'te başladı.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplantıya gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Uzlaştırma Kurulu kararlarını görüşmek üzere toplantıya çağırıldıklarını'' söyledi.
Bunun ne anlama geldiğini bilmediklerini ve toplantıda öğreneceklerini ifade eden Akyıldız, ''Bu saatten sonra bu toplantının ne anlama geldiğini bir tek siyasi irade biliyor'' diye konuştu.
KESK Genel Başkanı Sami Evren ise kendilerine göre toplantının anlamı kalmadığını, çünkü Bakanlar Kurulu'nun zam oranlarını açıkladığını kaydetti.
Evren, toplantıya Bakanlar Kurulu'nun kararını tutanak altına almaya geldiklerini bildirerek, ''Yarın Danıştay'a dava açacağız. Bunu belgelememiz gerekiyor. Aynı zamanda da Sayın Bakandan bu oyunu nasıl oynadığının hesabını sormaya geldik'' dedi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ise toplu görüşme sürecinin yanlış başladığını ve yanlış bittiğini söyleyerek, Bakanlar Kurulu'nun memurlara yapılacak zammı aslında bugünkü görüşmeden sonra açıklaması gerektiğini ifade etti.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:07