Ekonomi
  • 7.2.2007 00:44

MEMURLARA NEMA MÜJDESİ!..

Sistemden çeşitli nedenlerle çıkan 180 bin kişiye martta toplam 75 milyon YTL ödenecek. Dava açanlar da ödemeden yararlanacak.
SEÇİM öncesi Hükümet'ten Zorunlu Tasarruf ödemesinde atak... Sadece şahıs katkılarını alarak sistemden çıkan 180 bin tasarruf sahibine mart ayında toplam 75 milyon TL ödeme yapılacak. Devlet-işveren katkı payı ile nemaların ödenmesi konusunda Hazine aleyhine dava açan 4 binden fazla kişiye de ödeme yapılacak, yargılama giderleri ödenerek davalar düşecek. Ödeme tablosunun ise şubat ayında netleşeceği belirtildi.
MAHKEMEYE GİDEN
Şahıs katkılarını alarak sistemden çıkanlar, nema hesaplarının tasfiyesi ve bu hesaptan yapılacak ödemelere ilişkin yasanın dışında kalmıştı. Bunun üzerine, 4 binden fazla hak sahibi Hazine aleyhine dava açarak, sistemde kalan devlet-işveren katkı payı ile nemalarının ödenmesini talep etti. Yapılan düzenleme ile hak sahipleri açtıkları davalardan feragat edecek, böylece yargının iş yükü de azaltılacak. Sistemden ayrıldıktan sonra içerde kalan işveren payı ve nema tutarlarının ödenmesi için dava açanlara da aynı usule göre ödeme yapılacak.
BİLGİ GÖNEDERECEK
Bu arada, sistemden ayrılmayıp, tasfiye sürecinde parasını eksik alanlara da ödeme yapılacak. Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası (BÇS) Genel Başkanı Ayhan Çivi, sistemden ayrılanların tasarruf teşvik kartlarını iade ettiğini anımsatarak, 'Bu kişiler kimlik kartlarını iade etmişti. Kimlik bilgileri ile paralarını alabilmeleri için Hazine'nin bankalara bu formatta bilgi göndermesi gerekiyor' dedi.
24 KATI ÖDEME
Sistemde işveren payı olarak 21.7 YTL'si bulunan bir çalışana bu miktarın yaklaşık 24 katı ödenecek. 24 Nisan 2003 tarihinde sistemden ayrılanlardan herhangi bir şekilde eksik ödeme yapılanlara da aynı usule göre ödeme yapılacak. Ödeme almayanların konuyu takip etmesi istendi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:18

İLGİLİ HABERLER