Gündem
  • 25.2.2023 13:14

Meral Akşener'in ahmak ve geri zekalı dediği CHP'den cevap geldi.. Kadın çıldırdı

Meral Akşener, 'Ahmaklık, geri zekalılık' diyerek topa tutmuştu! CHP'den ilk yanıt geldi: Kadın kontrolden çıkmış...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün katıldığı bir canlı yayında CHP'yi topa tuttu. Ekrem İmamoğlu'nun cezasının açıklanması sonrası Saraçhane'ye giderek İBB Başkanı ile birlikte halkı selamlayan Akşener, CHP'den gelen tepkilere çok ağır sözlerle karşılık verdi. akşener, "Geri zekalılık, beceriksizlik" ifadeleri ile Kılıçdaroğlu'nun A Takımı'nı hedef alırken, Sabah Gazetesi'nin usta yazarı Mahmut Övür CHP'den gelen çarpıcı yanıtı köşesine taşıdı. CHP'li kurmaylar ilk değerlendirmesinde, "Kadın kontrolden çıkmış" ifadelerini kullandı. İşte Mahmut Övür'ün SABAH Gazetesi'ndeki o çarpıcı yazısı...

İşte Övür'ün çarpıcı ifadeler ile bezenmiş o yazısı:

Üzüntü verici ama Altılı Masa aktörleri, Türkiye can derdindeyken kendi dertlerine düşmüş durumda. İktidarla ilişkilerinde izledikleri felaket siyasetinin bir benzeri de kendi aralarında yaşanıyor. İlk saldırıya geçen de Meral Akşener oldu.

Çıktığı Fox TV'nin sabah programında söz dönüp dolaşıp -biraz da bile isteye- "Aday kim olacak?" mevzuuna gelince, Akşener açtı ağzını yumdu gözünü... Yaşanan derin deprem acısı bile Akşener'in siyasi öfkesini bastırmaya yetmemiş ki ne Kılıçdaroğlu kaldı ne de kurmay heyeti...

'CHP'DE KURMAY ZEKA YOK'
Konuşmanın merkezinde yine Ekrem İmamoğlu vardı. Akşener, uzun uzun İmamoğlu'na neden sahip çıktığını anlatırken, kendisinin "ahmaklık, geri zekâlılık ve içişlerine karışmakla" suçlandığını dile getiriyor ve öfkeyle şöyle diyordu:
"Kurmay zekânız olsa beni arardınız, ben de kendi telefonumdan sizi halka gösterirdim."

O heyetteki kurmaylar arasında Faik Öztrak, Selin Sayek Böke, Ünal Çeviköz ve basın danışmanı Ömer Topsakal vardı. Bu ağır hakareti Kılıçdaroğlu da üzerine aldı mı bilemem ama Akşener öfkelendikçe cümleler birbirine karışıyordu:

"Ne olurdu kardeşim ne olurdu. Çok yakın çalıştığım dönemde bunu akıl eder kurmay zekâ. Sonuç beceremediniz. Sonra ne oldu terbiyesiz, fırsatçı, saygısız ve de içişlerine karışır oldum."

'NEDEN MİLLETVEKİLİ YAPMADIN?'
Seçime iki buçuk ay kala başlatılan bu tartışma büyük olasılıkla karakolda biter. CHP kurmayları ne diyecek göreceğiz ama şimdiden kulisler karıştı. CHP'den gelen ilk tepki çok çarpıcıydı: "Kadın kontrolden çıkmış..."

Sonra da partiye ilişkin bir analiz geldi

"Akşener partisini kurtarmaya çalışıyor ama kurtardıkça da batıyor. Şunun farkında değil, ortada İyi Parti diye bir parti yok. Eğer ittifak olmasaydı 9.8'le Meclis dışı kalacaktı. Tıpkı eski partisi DYP gibi. İyi Parti, bütün siyasi partilerdeki muhalif kalmışların bir araya geldiği toplama bir partidir. Merkez olma ihtimali de yok. CHP'nin verdiği oylar geri gelecek, bir kısım da başka partilere gidecek. Çok güveniyorsa kendisi aday olsun..."

Bir CHP'li de Akşener'in ağabeyi dediği Cihan Paçacı ile ilgili manidar bir hatırlatma yapıyor:
"Paçacı'yı madem ağabey diyecek kadar çok seviyordu neden milletvekili yapmadı?"

Güncellenme Tarihi : 25.2.2023 12:16

İLGİLİ HABERLER