MERKEZ VALİSİ RECEP YAZICIOĞLU:"HER DEPREM, YÖNETİCİSİNİ YEMİŞTİR"
KAYNAK : Haber Vitrini
MUHAMMED KORKMAZ
DENİZLİ/Denizli İnşaat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen "Deprem ve Yetkililer" adı altında düzenlenen konferansa katılan Merkez Valisi Recep Yazıcıoğlu, "Her deprem yöneticisini yemiştir" dedi.
Denizli'de Çatalçeşme Oda Tiyatrosu Salonu'ndaki konferansta konuşan Merkez Valisi Recep Yazıcıoğlu, Erzincan Depremi sırasında başından geçenleri anlattı. "Deprem ve Yetkililer" konulu konferansa, belediye yetkilileri, siyasiler, mimarlar, mühendisler, oda yetkileri ile üniversite öğretim üyeleri katıldı. Depremde en önemli işin barınma olduğunu belirten Vali Yazıcıoğlu, "Her depremde çadır dağıtma işini halledemiyoruz, deprem zamanı otomobil satışları artıyor" diye konuştu.
"Her deprem yöneticisini yemiştir" diyen Yazıcıoğlu, Erzincan depremi sırasında Demirel, Özal, Akbulut ve İnönü ile ilgili hatıralarını anlattı. Yazıcıoğlu, "Atatürk-İnönü kavgası oldu. Demirel ve Özal birbirlerine küs durdular. Şimdikiler de kitap fırlatılıyor. Halbuki Türk örf ve ananesinde son sözü bir kişi söyler" şeklinde konuştu.
Depreme dayanıklı binaların yapılması gerektiğini anlatan Yazıcıoğlu, her 1.5 yılda bir af çıktığını belirterek, "Bizi yap-satçılar öldürüyor. Halen çadır meselesini halledemedik. Çadır işinde sınıfta kaldık" dedi. Yazıcıoğlu'na konuşmasının ardından Denizli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şamil Çınar tarafından plaket verildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:30