Gündem
  • 26.4.2022 15:12

Mersin’deki 120 milyon liralık ihale skandalında şok gelişme!

SABAH, CHP’li Mersin Belediyesi’ndeki ihale skandalını manşet yaptı. Buna göre; 2020'de itfaiye ve hizmet araçları için açılan 120 milyon lira bedelli 330 araçlık iki ihaleyi; CHP İstanbul Milletvekili adayı Engin Ertaç kazandı. Ancak Ertaç, ihalenin ardından geçen 3 ay içinde teslim edilmesi gereken araçların büyük bölümünü yollamadı. Teslim ettikleri araçlarda ise problemler çıktı. İhale skandalında yeni bir gelişme yaşandı. İşte haberin detayları

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde ortaya çıkan ihale skandalı şöyle gelişti. 2020'de itfaiye ve hizmet araçları için açılan 120 milyon lira bedelli 330 araçlık iki ihaleyi CHP İstanbul Milletvekili adayı Engin Ertaç kazandı. Ancak Ertaç ihalenin ardından geçen 3 ay içinde teslim edilmesi gereken araçların büyük bölümünü teslim etmedi. Teslim ettikleri araçlarda ise sorunlar çıktı.

Tüm bu usulsüzlüklere rağmen Ertaç'a hak edişleri günü gününe ödendi. SABAH'ın ortaya çıkardığı adrese teslim araç ihalesi, Kamu İhale Kanunu'nun 4734/25 maddesine göre iptal edildi. Bunun üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından araçların büyük bölümünün teslim edilmediği ihalede, hizmete sunulan az sayıdaki araçlar geri çekildi. Geçtiğimiz günlerde skandalla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İhale yolsuzluğunda olayında başrolü oynayan CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in özel kalem müdürlüğünü yapan Doğukan Uyan'ın belediyle ile ilişkisinin kesildiği açıklandı.

Güncellenme Tarihi : 26.4.2022 15:15

İLGİLİ HABERLER