
MESUT ÖZİL, ARDA'YI SOLLADI
Futbol piyasasında en pahalı Türk oyuncu konumundaki Arda Turan, bu unvanını kaybetti. Tüm dünya liglerindeki Türk futbolcular baz alındığında en pahalı bonservis bedeline sahip oyuncu Werder Bremen'de forma giyen Mesut Özil oldu.
Ve Mesut Özil, Arda Turan'ı solladı. En değerli Türk futbolcu konumunda bulunan Galatasaray'ın takım kaptanı Arda Turan, bu unvanını futbol hayatını Werder Bremen'de sürdüren Mesut Özil'e kaptırdı.
Ocak ayı ara transfer döneminin gözdesi olması beklenen ve başta Arsenal olmak üzere Avrupa'nın birçok önemli kulübünün transfer listesinin ilk sırasında bulunan Mesut'a, Avrupa transfer borsasının nabzını tutan 'transfermarkt.de' adlı internet sitesi 16 milyon euro değer biçti.
Mesut Özil bu rakamla 'En değerli Türk futbolcular' listesinde ilk sıraya otururken, 15 milyon euroluk muhtemel bonservis bedelinde bir değişme olmayan Galatasaray'ın takım kaptanı Arda Turan ikinci sıraya geriledi.
MESUT: "TEKNİĞİM TÜRKİYE'YE, DİSİPLİNİM ALMANYA'YA ÖZGÜ"
Mesut geçtiğimiz günlerde Alman basınına yaptığı bir açıklamada, "Tekniğim ve futbol tarzım Türkiye'ye, disiplinim ve oyuna konsantrasyonum ise Almanya'ya özgü" demiş ve bu sözleriyle Alman medyasında büyük yankı uyandırmıştı.
TUNCAY ŞANLI 3. SIRADA
Bu arada Stoke City'de sıkıntılı günler geçiren Tuncay Şanlı, en değerli Türk futbolcular listesinde 9.8 milyon euroluk muhtemel bonservis bedeliyle 3. sırada yer aldı.
Sezon başından bu yana bonservis bedeli en fazla değer kaybeden futbolcu ise Beşiktaş'a geri dönen Nihat Kahveci oldu. Milli futbolcunun sezon başındaki 10 milyon euroluk muhtemel bonservis bedeli 7 milyon euroya geriledi.
SERVET ÇETİN'İN DE DEĞERİ ARTTI
Bu arada, özellikle son dönemde ismi Avrupa'nın birçok ünlü kulübüyle birlikte anılan Galatasaray'ın defanstaki yıldız ismi Servet Çetin'in de muhtemel bonservis bedeli artış gösterdi. Milli futbolcunun, muhtemel bonservis bedeli 9 milyon euro olarak gösteriliyor.