Metin Feyzioğlu CHP'nin başına mı geçecek

2 dk okuma
Metin Feyzioğlu CHP'nin başına mı geçecek

Hızlı Özet

Metin Feyzioğlu'nun çıkışı CHP'de hareketlilik yaşattı


CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönetiminden rahatsız olan bazı çevrelerin bulunmasıyla bir süredir devam eden "Mustafa Sarıgül CHP'nin başına geçecek" tartışmalarında yeni bir isim gündeme geldi. Son dönem yaptığı çıkışla dikkatleri üzerine çeken Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP kulislerinin ana gündemini oluşturuyor.



Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından yargı ile iktidar arasında başlayan kriz Ergenekon ve Balyoz davaları başta olmak Özel Yetkili mahkemelerde görülen davalarla ilgili yeniden yargılamayı gündeme getirirken son dönemin öne çıkan isimlerinden Metin Feyzioğlu CHP kulislerinin de ana gündemi oldu.



Cumhurbaşkanı Abdullah ve Başbakan Erdoğan ile görüşerek yeniden yargılamaya ilişkin çalışma yapılması için görüşmelerde bulunan ve hükkümet ile ortak çalışma yapan Feyzioğlu, CHP kulislerini de hareketlendirdi.



KULİSLERİN ANA GÜNDEMİ



Önceki akşan CNN Türk'te de Feyzioğlu, "CHP Genel Başkanı olmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna "Bu benim için büyük onurdur. Ancak ben Barolar Birliği'nin teknik direktörüyüm ve zirveye koşuyoruz. Şu anda Barolar Birliği'ni düşünüyorum" yanıtı verdi. CHP kulislerinde Feyzioğlu'nun son dönemde ön plana çıkmasının "Planlı ve bilerek yapıldığı ve Feyzioğlu'nun CHP'de siyasete hazırlandığı şeklinde" yorumlanırken Feyzioğlu'nun Önder Sav'a yakın bir isim olmasının da siyasette ön plana çıkarılmasında etkili olduğu değerlendirmesi yapıldı.



YEREL SEÇİMLER KRİTİK



Yerel seçimlerde ciddi bir başarı bekleyen CHP'de hedefe kilitlenilirken CHP'nin oyunun yükseltmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu nedenle bir liderlik tartışması yaşanmayacağı da CHP'de konuşulan konular arasında. Ancak Önder Sav ve CHP'de muhalif kanat olası bir başarısızlık ihtimalinde Feyzioğlu planını da devreye sokmaya hazırlanıyor. CHP'de parti yönetimine yakın kanatlar ise, "CHP yerel ve genel seçimlerde gücünü artıracak CHP'de kimse Kılıçdaroğlu'nun liderliğini tartışamaz" yorumunu yapıyor.



CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün de CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu sonrası dönem için liderlik tartışmalarında adı geçerken Sarıgül'e örgütün sıcak bakmamasına karşın Metin Feyzioğlu'na örgütün sıcak bakması ve sevmesi de kulislerde konuşulan diğer bir konu. Feyzioğlu, CHP Parti Meclisi'ne BYKP Kontenjanından girmiş ve en yüksek oyu alarak seçilmişti. Örgütün sevdiği isimlerden olan Feyzioğlu CHP'li eski bakanlardan Turhan Feyzioğlu'nun da torunu.



 



KIVANÇ EL / GAZETEVATAN


Bu haber 1051 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fenerbahçe'de şok: En 2 ay yok
Gündem

Fenerbahçe'de şok: En 2 ay yok

Fenerbahçe'de Mert Müldür şoku yaşanıyor. Menisküs yırtığı tespit edilen milli futbolcunun sahalardan uzak kalacağı süre belli oldu.

Habervitrini13183 Görüntüleme
ASELSAN’dan İHA’lara karşı yeni silah!
Gündem

ASELSAN’dan İHA’lara karşı yeni silah!

ASELSAN, 18 ülkeye 560’tan fazla teslimat yaptığı SMASH Uzaktan Komutalı Stabilize Deniz Silah Sistemleri ailesine SMASH 300’ü ekledi. Yapay zeka desteği ve ATOM Akıllı Mühimmat entegrasyonuna sahip sistem, mini ve mikro İHA’ların yanı sıra su üstü tehditlerine karşı da görev yapacak.

Habervitrini13051 Görüntüleme
DMM’den Harp Okulu’ndaki marş iddialarına yalanlama!
Gündem

DMM’den Harp Okulu’ndaki marş iddialarına yalanlama!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Harp Okulu mezuniyet törenlerinde bazı marşların yasaklandığı ve “Türkiye Yüzyılı Marşı”nın alternatif olarak okutulduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. DMM, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde geçmişten günümüze orduyla özdeşleşmiş herhangi bir marşın yasaklanmasının söz konusu olmadığını bildirdi

Habervitrini12906 Görüntüleme
Kozinoğlu soruşturmasında gözaltına alınan dönemin savcıları tutuklandı
Gündem

Kozinoğlu soruşturmasında gözaltına alınan dönemin savcıları tutuklandı

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevindeki şüpheli ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, olay tarihinde görevli Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Ali İşgören ile cezaevi savcısı Necip Doğan hakkında 'örgüt üyeliği' suçundan tutuklama kararı verildi.

Habervitrini10488 Görüntüleme