Spor
  • 26.4.2022 01:38

Metin Öztürk'ten transfer sözü...

Bu sezon Süper Lig'de beklentilerin altında kalan Galatasaray, Burak Elmas'ın ibra edilmemesinin ardından seçime gitme kararı aldı. 30 Nisan'da yapılacak olan başkanlık seçiminde adaylardan birisi olan Metin Öztürk, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamalarda takımın başına getirmek istediği teknik direktörü tarif etti. Öte yandan transfer planlarını da anlatan Öztürk, basında ismi geçen hocalardan birini ise veto etti.

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Metin Öztürk, seçildikleri takdirde kulübe sağlayacakları kaynaklardan transfer çalışmalarına, liseli-lisesiz ayrımından teknik direktör konusuna kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.D-Smart ekranlarında DHA Spor Muhabiri Serhan Türk'ün sorularını içtenlikle yanıtlayan Öztürk,açıklamalar yaptı. Metin Öztürk'ün açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

"BİR ÖNCEKİ YÖNETİM YÜZDE 32 OYLA GELDİ"

"Galatasaray taraftarı maddi konulara bakmaz, saha sonuçlarına bakar. En çok şampiyon olan takım Galatasaray. Galatasaray'a seçilen bir başkan, şampiyonluk hedefi dışında geliyorsa gelmesin zaten. Kimin kime oy vereceğini bilmiyoruz. 30 Nisan sabahında lise bahçesine gelin, oyunuzu kullanın. Bir önceki yönetim 5 bin kişinin oy kullandığı seçimde yüzde 32 oyla geldi. 2 bin kişinin katıldığı bir genel kurulda çoğunluğu alsanız ne olur, almasanız ne olur. Üyelere çağrım, gelin oyunuzu kullanın, tatile öyle gidin."

"BU SEZON 250 MİLYON LİRALIK AVRUPA GELİRİMİZ OLMAYACAK"

"Maddi konularla planlarımız var, Burak Elmas ve yönetimi kalsaydı, onlar da bu maddi sorunları çözecek girişimleri yapardı. Bu sezon 250 milyon liralık Avrupa gelirimiz olmayacak. Diğer ödemeler ile birlikte yaklaşık 1.5 milyar liralık bir paraya ihtiyaç duyulacak."

"BİZ CEBİMİZDE PARAYLA GELİYORUZ"

"Kasa kolaylığı gibi bir yaklaşım doğru değil. Kasada para yok, biz cebimizde parayla geliyoruz. Bir yandan 3 ay ve 6 aylık projelerle kasaya para getirecek planlamalar yapıyoruz. Bir de anlık ödemeler için paraya ihtiyaç var. Bankalar Birliği temsilcilerine gidip, kısa vadede nakit akışını nasıl yapabileceğimizi soracağız. Ya köprü kredi verecekler ya da küçülün diyecekler. Galatasaray küçülerek büyüyecek bir kurum değil. Dün Riva'daydım, Galatasaray'ın Riva'da 3 yıl içinde alacağı 1.5 milyarlık bir gelir var. Biz acaba 3 aylık sürede bunu alabilir miyiz diye modelleyip, genel kurulun onayına sunacağız."

"EN AZ 3-4 MİLYAR LİRA KAZANIRIZ"

"Galatasaray'ın kendi varlıklarını iyi değerlendirdiğiniz zaman düzlüğe çıkabiliriz. Florya'yı satmak en kolay çözüm, 500 milyon alırsınız ama diğer parselleri alıp oraları işletirsek en az 3-4 milyar lira kazanırız.

Biz seçilirsek Kemerburgaz projesini bitirmeyi hedefliyoruz. Riva projesinde 1'inci etap bitti, 2'nci etap başladı, sırada 3'üncü etap var. Kemerburgaz'ı 1 yıl erteleyip adayı aktif hale getirebiliriz. Babam 30 yıl adanın müdürlüğünü yaptı, o yüzden benim için manevi önemi var. Son dönem görev yapan tüm başkanların emekleriyle ada davası kazanıldı ve bunu işletmemiz gerekiyor. Geçen sene Kemerburgaz önceliğimizken, bu sene şampiyonluk, ada ve basketbol sahası daha ön planda. Şampiyonluk çok önemli, hem marka değeri hem de Avrupa gelirleri anlamında şampiyonluk çok önemli. Düne göre hedefler değişti. Yapamayacağımız hiçbir şeyi vaadetmiyoruz. Bu medyumluk değil, bu iyi analizle yapılan bir plandır."

GALATASARAY HOCA YETİŞTİRECEK BİR CAMİA DEĞİL"

"Domenec Torrent, bizi tatmin etmezse tazminatına bakmayız. Taraftar olarak bakınca Torrent beni tatmin etmiyor. Bir yerli hoca adayımız var. Ama haksızlık etmeyeceğiz, önce hocanın raporuna bakacağız. Pozitif bir tablo olursa tabii ki Torrent ile devam ederiz."

"Medyada birçok isim geçiyor hoca için. Mesela Şenol Güneş hocanın ismi geçiyor, Sergen Yalçın hocanın ismi geçiyor. Nuri Şahin sanırım menajerinin parlattığı bir isim. Galatasaray hoca yetiştirecek bir camia değil, maceraya girecek bir kurum değil."

"Boşta olan Türk hocalar önceliğimiz olacak. Nuri Şahin için şunu söyleyebilirim, şu an için erken ama 3 sene sonra Galatasaray'ın hocası olabilir. Mutlaka transfer yapacağız, şampiyonluk dışında alternatifimiz yok."

 

Güncellenme Tarihi : 26.4.2022 01:42

İLGİLİ HABERLER