
MEYDAN GAZETESİ'Nİ HÜKÜMET DEĞİL AYDIN DOĞAN BİTİRDİ!.
Meydan uzun yıllardan sonra yeniden yayına başladı. Ama yayın hayatı sadece 4 gün sürdü.
Dün akşam saat 18.00 sıralarında tam gazete baskıya girmeye hazırlanırken adeta bir oldu-bitti ile gazetenin yayını durduruldu.
İlginç olayı, herkes, Meydan Genel yayın yönetmeni Oğuzhan Beyaz'ın açıklamasıyla öğrendi. Medyafaresi ise yaşanan krizin perde arkasını araştırdı.
Meydan gazetesinin isim hakkının kendisinde olduğunu söyleyen Doğan Grubu dün Bakırköy Fikri ve Sınai Haklar Hukuk mahkemesinden yayının durdurulması kararını çıkarttı. Bu karar ne hikmetse gazetenin baskıya girmesine yakın TMSF'nin elindeki Merkez Dağıtım'a tebliğ edildi. Gazete yöneticileri durumu Merkez Dağıtımdan gelen telefonla öğrenip hemen harekete geçti. İlk sordukları soru "Neden böyle bir kararın doğrudan gazeteye tebliğ edilmediği oldu. Aldıkları yanıt ise çok ilginçti. İddiaya göre, Avukatlar Florya meydanındaki devasa binaya gelmiş ama inşaat halinde ve boş olduğunu tespit edip tebligatı yapamamıştı.
Sonuçta ne mi oldu?
Meydan Gazetesi'nin dağıtımını yapan Merkez Dağıtım'a mahkeme kararı gönderildi. Merkez Dağıtım da gazeteyi dağıtamayacağını Meydan yönetimine bildirdi. Muhalif bir gazete olmasaydı TMSF yönetimindeki dağıtım şirketi bu kadar aceleci davranır mıydı? Belli değil.
Ortada yanıt bekleyen sorular var.
1- Meydan'ın isim hakkının Doğan Grubu'nda olduğu iddiasının kanıtı var mı?
2- Şimdiki Meydan yönetimi gazetenin tüm marka tescil ve isim hakkının sahibi olduğunu söylüyor. Bu neden dikkate alınmadı?
3- İki taraf da Meydan üzerinde hak iddia ettiğine göre, resmi kurumlardaki kayıtlara neden başvurulmadı?
4- Türkiye'de geçtiğimiz dönemde uzun süre iki ayrı Tercüman gazetesi yayınlandı. Üstelik aynı logoyla. Bunlardan hangisinin haklı olduğuna bile mahkemeler karar veremezken, bir kaç saatte Meydan'ın yayını nasıl durdurulabildi?
medyafaresi
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:32