Gündem
  • 29.8.2022 15:09

MHP : CHP gitsin Atatürk'le helalleşsin

MHP'li Mevlüt Karakaya: CHP önce Atatürk ile helalleşsin..

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ahaber'e yaptığı özel açıklamalarda CHP'nin 1923'ten 2023'e nasıl savrulduğunu anlattı. Karakaya "CHP, Atatürk'ün kurduğu ülkeyi bölmek isteyenlerle ittifak yapıyor. Helalleşecekse önce Atatürk'le helalleşsin" dedi.

Yakın zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından sık sık dile getirilen 'Helalleşme' tartışmalarıyla ilgili ahaber'de önemli bir analiz yayınlandı.

'HELALLEŞME' MASAYA YATIRILDI

ahaber'de Burhan Aytekin'e konuyu değerlendiren isimler CHP'nin 1923'ten 2023'e kadar geçirdiği 'Değişim' ve dönüşümleri ele aldı. GENAR Başkanı İhsan Aktaş, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Nebi Miş ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya 'Helalleşme' tartışmalarıyla ilgili dikkat çeken tespitlerde bulundu.

CHP'NİN 3 ÇIKMAZI!

GENAR Başkanı İhsan Aktaş, CHP'nin kaybettiği ilk seçimden itibaren geçirdiği dönüşüm hakkında çözemediği 3 ana unsurun bulunduğunu söyledi ve "CHP kendi yaptıkları çabalardan yola çıkarsak 1950'de ilk seçimi kaybettiklerinde kongreler düzenleyerek 3 konu hakkında meseleleri tartışmışlar. Dindarlarla olan sorunu çözebilir miyiz? Halkla olan sorunu çözebilir miyiz? Tarihle olan problemimizi ortadan kaldırabilir miyiz?" dedi ve hala bu noktada partinin yaşadığı sıkıntılar bulunduğunu aktardı.

"VESAYETÇİ YAPILAR ON YILDA BİR DARBELERLE ORTAYA ÇIKIYOR"

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Nebi Miş ise CHP'nin uzun yıllardır iktidara gelemediği için farklı yöntemlere giriştiğini dile getirdi. Miş "CHP'de 'Halktan aldığım oylarla tek başına iktidar olamadığıma göre iktidar alanımı o erken cumhuriyet döneminde kurduğum koalisyonla sürdürebilirim' zihniyeti gelişti. Buna vesayetçi yapı diyoruz. Bu vesayetçi yapılar her on yılda bir darbelerle ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.

"CHP ÖNCE ATATÜRK'LE HELALLEŞSİN"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya da Kemal Kılıçdaroğlu tarafından son dönemde ortaya atılan 'Helalleşme' açıklamaları ile ilgili önemli tespitlerde bulundu. Karakaya, CHP'nin her şeyden önce Atatürk ile helalleşmesi gerektiğinin altını çizdi.

Karakaya "CHP, Atatürk'ün kurduğu ülkeyi bölmek isteyenlerle ittifak yapıyor. Helalleşecekse önce Atatürk ile helalleşsin. 30 Ağustos'ta Atatürk'ün kemikleri sızlıyor." açıklamalarında bulundu.

 

Güncellenme Tarihi : 29.8.2022 15:12

İLGİLİ HABERLER