Dünya
  • 28.4.2006 01:28

MI6 İLANLA CASUS ARIYOR!..

MI6, bundan böyle, internet sitesinde düzenli olarak eleman ilanları bulunacağını duyurdu.

Yapılan açıklamada, "bu girişimin, 21'inci yüzyılın gereksinimlerine uyum sağlama" amacıyla başlatıldığı belirtildi.

İngiltere'de Dış İstihbarat Servisi MI6'in adını, ünlü hayal kahramanı casus James Bond'dan daha iyi duyuran bir karakter olmamıştır herhalde.

007'nin bir gazete ilanıyla işe girdiğini düşünmek çok kolay olmasa da MI6, yeni casus arayışında bundan böyle bu yolu tercih edecek.

Eskiden, ihtiyaç duyulan casuslar, fısıltı gazetesi yoluyla, Oxford ve Cambridge üniversitelerinin en parlak öğrencileri arasından seçilirdi. Ancak zaman değişti ve farklı kültürel geçmişe sahip kişileri bünyesine katmak isteyen MI6 de halka açıldı.

İstihbarat Servisi'nin ilanında, yapılan görev, "tüm dünyada faaliyet göstererek İngiltere'yi daha güvenli ve gelişmiş bir ülke haline getirmek" olarak tanımlanıyor.

Aranan özellikler ise, 'beceriklilik ve baskı altında görevini yerine getirebilmek' şeklinde açıklanıyor.

Bu görev karşılığında aldıkları ödüller ise hiç de James Bond'un aldıklarına benzemiyor. Başarılı çalışanlar, biraz daha uzun annelik ya da babalık izniyle, işe rahat gidip gelmeleri için bir bisikletle ödüllendiriliyorlar.

Ancak ünlü Aston Martin marka otomobil ortalıkta olmasa bile, MI6, James Bond filmleriyle gerçek hayatın zaman zaman oldukça benzeşebileceğine dikkat çekiyor.

MI6'in bu ilanına yanıt vermek isteyenlerin 21 yaşını doldurmuş İngiliz vatandaşları olması ve fiziksel olarak sağlıklı olmaları gerekiyor.

'Martininizi karıştırılmış mı yoksa çalkalanmış mı' içtiğiniz ise fazla bir önem aşımıyor.

/BBC

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:38

İLGİLİ HABERLER