Dünya
  • 4.10.2022 23:04

Miçotakis'ten Türkiye'ye küstah gönderme

Maximos Sarayı'nda Amerikalı parlamenterleri ağırlayan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. ABD ile askeri ilişkilerinin her geçen gün daha da ileri gittiğini ve iki ülkenin uyumunun mükemmel olduğunu söyleyen Miçotakis'in bu sözleri "ABD ile askeri ilişkilerinin iyi olduğunu söyleyip, Türkiye'ye göndermede bulunuyor" şeklinde yorumlandı.

Ege Adaları'ndaki gerginliğin devam ettiği süreçte Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in attığı adımlar, hem Türk hem de dünya medyası tarafından adım adım takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde İngiliz medyasına verdiği demeçte Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet eden Miçotakis, bu sefer de ABD'lilerle bir araya gelerek, Türkiye'nin hukuksuz adımlar attığını öne sürdü.

Miçotakis, Büyükelçi George Tsounis'in katılımıyla Maximos Sarayı'nda Amerikalı parlamenterleri ağırladı. Saatler süren görüşmenin ardından Miçotakis'ten görüşmeye ilişkin açıklama geldi.

"Askeri işbirliğimiz ilerliyor"

Miçotakis, açıklamasında "Yunanistan'ın tutumu uluslararası deniz hukuku ve iyi komşuluk ilkelerine dayanıyor. Türkiye tarafının hukuksuz adımları var. Bugün ABD'li heyetle bölgedeki son durumu ele aldık. Yunanistan ve ABD'nin diyaloğu mükemmel. İki ülkenin askeri işbirliği de her geçen gün daha ilerliyor" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'ye göndermede bulunuyor"

Miçotakis'in bu sözleri, uzmanlar da tarafından da yorumlandı. Uzmanlar, Miçotakis'in ABD ve Yunanistan arasındaki işbirliğine vurgu yaparak Türkiye'ye "Arkamızda ABD var" göndermesinde bulunduğunu belirtti.

Türkiye'yi de şikayet etmiş

Diğer yandan Yunan basınında ABD- Miçotakis görüşmesine ilişkin dikkat çeken bilgilere de yer verildi. Yunan basını, Miçotakis'in Türk tarafının saldırgan olduğu iddiası ve Yunanistan'ın ulusal egemenlik haklarına yönelik olumsuz söylemlerde bulunduğu iddiasıyla ilgili ABD heyetine bilgi verdiğini yazdı.

Güncellenme Tarihi : 4.10.2022 23:04

İLGİLİ HABERLER