MİLAN BAROS : JO ÇOK İYİ BİR OYUNCU
Turkcell Süper Lig 25.haftasında kendi seyircisi önünde Ankaragücü’nü 3-0 mağlup eden Galatasaray’ın Çek yıldızı Milan Baros karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.
4,5 aydır sakat olan Milan Baros uzun süreden beri ilk defa yedek kulübesindeki yerini aldı. Taraftarların karşılaşma başından beri sürekli tezahürat yaptığı oyuncuya Frank Rijkaard 77.dakikada şans verdi.
Uzun aradan sonra oynamanın müthiş bir duygu olduğunun altını çizen Baros, Lig Tv mikrofonlarına şunları kaydetti:
“Bugün oynadığım için ve gol attığım için çok memnunum tabi ama her şeyden en önemlisi bugün takım olarak buradan galip ayrıldığımız için çok mutluyum. Sakatlığım beni çok üzdü ve çok uzun sürdü. Mümkün olduğunca fazla maç oynayıp eksiğimi kapatmak istiyorum. Önümüzdeki günlerde çok çalışacağım.”
“Bence bir mevkide hatta bir takımda rekabetin olması daima güzel. Bunu hep söylerim. Jo da iyi bir oyuncu. Benim sakatlığımdan önceki formuma ulaşmam için de zaten uzun bir süre gerek. Benim yerime oynayan oyuncular da çok kaliteli oyuncular.”
BAROS'UN BASIN TOPLANTISI
Galatasaray'da uzun bir sakatlık döneminin ardından Ankaragücü maçında takıma katılan Milan Baros, sakatlığından önceki düzeye gelmesi için çok çalışması gerektiğini ifade etti.
Maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, gol attığı için de mutlu olduğunu ifade eden Baros, şunları söyledi:
''Her şeyden önemlisi 3 puanı almaktı. Yaşadığım sakatlık için 10 haftalık bir süreden bahsedilir. Ama ben bu süre zarfında iyileşemedim. Mümkün olduğunca maç oynayarak takıma faydalı olmam gerekiyor. Rekabet, takım için her zaman iyidir. Sakatlıktan önceki düzeye ulaşmam için çok çalışmam gerekli. Takım arkadaşlarım bugün görevlerini çok iyi yaptılar. Ben şimdi takıma daha fazla katkı sağlamak için çalışmaya hazırım.''
Ayrıca Çek yıldız Milan Baros, kendisini sakatlayan Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'yla, Ali Sami Yen Stadı'nda yeniden karşılaşacakları hatırlatılarak yöneltilen, ''Kendisine bir şey söyleyecek misin?'' sorusuna, ''Kendisine bir şey söylemeyeceğim. Sakatlandığım pozisyondaki müdahale normal bir sertlikti. Oynadığım maçların yüzde 90'ında bu tip darbelere maruz kalıyorum. Zaten bu konuyla ilgili olarak Emre'yi ayıplamadım da. Verilecek bir cevap varsa, o da sahada verilecek cevaptır. O maçı kazanmamız gerekiyor'' şeklinde yanıt verdi.
Baros, gol kralı olma şansına sahip olup olmadığı sorusuna ise ''Benim hedefim gol kralı olmak değil. Formda olup takıma faydalı olmak. Sezon sonunda şampiyonluk kutlayabilmek en önemlisi. Geçen sene gol kralı oldum ama bu sene olabileceğimi düşünmüyorum. Uzun bir zaman kaybım var'' yanıtını verdi.
Galatasaray Futbol Takımı, Turkcell Süper Lig'in 26. haftasında Trabzonspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına yarın başlayacak.
HELVACI: GÜZEL BİR GALİBİYET-
Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, maçtan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iki takımın da karşılaşmada güzel bir futbol sergilediğini ifade ederek, ''Güzel bir galibiyet aldık. Baros'un gol atması güzel. Galatasaray taraftarları özlediğimiz bir tablo oluşturdular. Alınan sonuçtan dolayı mutluyuz. Bütün oyuncular da iyi oynadılar. Kimse maçı çirkinleştirmedi. Dolayısıyla güzel bir müsabaka oldu'' diye konuştu.