Gündem
  • 28.2.2013 19:38

"Millet AK Parti'ye namusunu emanet etti"

ISPARTA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ''Erdoğan milletin namusunu 27 Nisan bildirisini ters çevirerek, o bildiriyi yazanları yanıtlamak suretiyle 'Ben 1971'deki gibi yapmam, 1980'deki gibi boyun eğmen, 28 Şubat'taki gibi bizi kandıramazsınız, bizi sindiremezsiniz, bizi bu milletten alıkoyamazsınız' diye bir anlayışı ortaya koydu'' dedi.
            Siyaseti millet için yapanların her zaman anılması nedeniyle Menderes ve Özal'ın millet tarafından sürekli anıldığını belirten Soylu, ancak bugün 1960 darbesini, 1971 muhtırasını ve 1980 ihtilalini yapanların iyi şekilde anılmadığını vurguladı.
      Bunun için siyaset yaptıklarını ifade eden Soylu, şöyle konuştu:
     ''28 Şubat'tan sonra bu millet 'Hayır siz bizi biçimlendiremezsiniz, tasniflendiremezsiniz, kategorize edemezsiniz. Siz bizi acaba diz kapağında namaz kılıyor mu, kılmıyor mu, herhangi bir işaret var mı diye fişleyemezsiniz. Bunun eşi başörtülü mü başörtüsüz mü diye fişleyemezsiniz. Siz bizi Alevi mi, Türk mü, Kürt mü diye fişleyemezsiniz' diye itiraz etti. Oradan hareketle 2002'de Türkiye'nin kaderini ekonomik, siyasi, sosyal, kültürel olarak değiştiren bir anlayışı ortaya koyan AK Parti'ye 'Sen yolunda doğru devam ettiğin sürece ben seni omuzlarımda taşırım' diyen anlayışı ortaya koydu. Demokrasiye sahip çıkıyoruz. Türkiye'nin yarınlarına sahip çıkıyoruz. Siz bin yıllık geçmişimizi değiştirmediniz. Siz inancınızla, kültürünüzle, beğendiğiniz kişilere verdiğiniz oylarla kendi gelecek anlayışını ortaya koyan insanlarsınız.''
      AK Parti'nin zenginliği kendisi için değil, insanının gelecek yılları için istediğini, Türkiye'ye bölmek, ekonomik olarak yoksullaştırmaya çalışanlara ''Yeter söz de karar da milletindir'' dediğini anlatan Soylu, ''Türkiye 1980 darbesine kadar sesini çıkaramadı. O günün siyasetçileri arkasını dönüp gittiler. 28 Şubat süreci geçti, millet bir vesile yine sesini çıkaramadı. Millet, sesini her zaman sandıklarda çıkardı. Kenan Evren, 'Turgut Sunalp'a oy vereceksiniz' dedi, milletin gözüne parmağını salladı. Millet, Özal'ı seçti. Millet, kendisine kimin yakın olduğunu bilen iyi bir mantığa sahiptir'' diye konuştu.
      Soylu, 27 Nisan bildirisini yayınlayanların da bu ülkenin milleti ve yöneticilerini korkutarak aynen 1970'lerdeki gibi yapabileceklerini zannettiklerini anlatarak, şunları kaydetti:
      ''Ama bir şey unuttular, sizin arkasına koyduğunuz bu büyük hareket, bu kuvvet büyük bir cesaret oluşturdu. Çünkü siz sadece oylarınızla birlikte burayı desteklemediniz, tam tersine ortaya koydunuz. Milletin AK Parti'ye neyi emanet ettiğini, yani bu kadar süreçten sonra 28 Şubat sürecinde baş örtüsünü o üniversitelerin giriş kapısında, öğretmen olduğu anaokulunun giriş kapısında bırakan o insanların 'Biz artık AK Parti'ye sadece oyumuzu teslim etmiyoruz, namusumuzu teslim ediyoruz' diyen bir anlayışı iyi anlayan bugünün Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Nisan bildirisine karşı 28 Şubat'ta milletin boyun eğikliğini tekrarlamadı. Erdoğan, milletin namusunu 27 Nisan bildirisini ters çevirerek, o bildiriyi yazanları yanıtlamak suretiyle 'Ben 1971'deki gibi yapmam, 1980'deki gibi boyun eğmen, 28 Şubat'taki gibi bizi kandıramazsınız, bizi sindiremezsiniz, bizi bu milletten alıkoyamazsınız' diye bir anlayışı ortaya koydu.''
      Süleyman Soylu, 2014'de gerçekleşecek seçimlerin bir dönüşüm seçimi olduğunu, AK Parti'nin yerel seçimleri kazanmak istediğini belirtti.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:37

İLGİLİ HABERLER