Gündem
  • 22.7.2021 23:47

Millet İttifakına bir parti daha katılıyor!.. Kılıçdaroğlu sevindi ama

Millet İttifakı’na bir parti daha katılıyor! Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, Millet İttifakı ile ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında, Adalet Partisi'nin daha önce de CHP'ye destek verdiğini belirterek, "Millet İttifakı’na katılması bekleniyor" değerlendirmesinde bulundu.
Kılıçdaroğlu CHP grubunda bu haberi büyük bir müjde imiş gibi verdi ama bir şeyi unuttu. Millet ittfakına katılacağı açıklanan Adalet Partisi sadece bir tabela partisi.1995 yılından bu yana hiçbir seçime katılamamış yüzde 0.1 oyu bile olmayan bir parti..

Bayer'in "Küresel ısınma bizi mahvedecek" başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz, ‘Son yerel seçimlerde CHP’ye destek verdik, partimiz ülke genelindeki kongre çalışmalarını tamamlamak üzeredir ve eylül ayından itibaren seçime girme yeterliğimizi alarak bu desteği daha güçlü bir şekilde vermeye devam edeceğiz’ dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonrası grup toplantısında yapmış olduğu bir konuşmada Öz’e ve Adalet Partisi teşkilatlarına teşekkür ederek bu birliktelikten mutluluk duyduğunu ifade etmişti. Seçime girme yeterliğini almasının ardından Adalet Partisi’nin de Millet İttifakı’na katılması bekleniyor.”

ADALET PARTİSİ TABELA PARTİSİ

Adalet Partisi isminin tescil edilmesi ve saklanması için 11 Nisan 1995 tarihinde yeniden açılmıştır. 26 Kasım 2009'a kadar faaliyet göstermesine karşın seçimlere katılma yeterliliğine sahip olmadığı için hiçbir seçime katılmayarak sadece tabela partisi olarak kalmıştır. Son genel başkanlığını Bülent Şimşek Özçelik yapmıştır.

Adalet Partisi, 9 Ekim 2015 tarihinde Prof. Dr. Vecdet Öz ve arkadaşları tarafından ilk logosuna çok benzer bir logoyla yeniden kurulmuştur.

Güncellenme Tarihi : 23.7.2021 23:41

İLGİLİ HABERLER