Eğitim
  • 8.5.2004 00:35

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇELİK : KATSAYIYI 0.3 YERİNE 0.8 İLE ÇARPMAKLA LAİKLİK ELDEN Mİ GİDER ?

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, CNN Türk kanalında YÖK tasarısıyla ilgili ilk kez konuştu. Çelik şunları söyledi: ``Bizim bir tür lisenin önünü açmak, diğerini kapatmak gibi bir düşüncemiz hiçbir zaman olmadı. 1999`a kadar olan uygulamada, herkes sınava giriyordu ve puanı tutan isitediği bölüme giriyordu. 1999`a kadar olan uygulama laikliğe aykırı değildi de bugün mü aykırı oldu?`` Bakan Çelik, son yıllarda Meslek lisesine giden öğrenci sayısında hızlı bir düşüş yaşandığını bundan dolayı da böyle bir önleme başvurduklarını söyledi. Aceleye getirildiği yolundaki soruları da yanıtlayan Bakan Çelik, hükümet olarak bu konuyu 6 ay önce gündeme getirdiklerini ama bilinen nedenlerden dolayı ertelendiğini hatırlattı.

İHL`LER SÖZEL OLACAK

Bakan Çelik, imam-hatip liselerinin sınavlarda sözel bölüm mezunu olarak değerlendirileceğini de açıkladı.

Bakan Çelik`in üzerinde durduğu bir başka nokta ise, meslek lisesi öğrencisinin katsayı puanının 0.3 yerine 0.8 ile çarpıldığında mı laikliğin tehlikeye gireceği konusu idi.

Çelik, tasarının geri çekilip çekilmeyeceği sorusuna da, ``Bu tasarı benim tasarım değil. Tasarının sahibi hükümettir. Meclis gündemine geldi. Meclis`in gündemini de Danışma Kurulu belirliyor`` dedi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:10

İLGİLİ HABERLER