Aydın Doğan'ın kendi medyasını övdüğü gün Milliyet Gazetesi bir yalanı manşete taşıdı.Milliyet Gazetesi bugünkü manşetinde, ""Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in "başı açık olduğu için" Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna davet ettiği Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın eşi Prof. Dr. Yıldız Atalay,Erdoğan'ın Kırgızistan gezisinde kapandı" dedi. Oysa işin aslı çok farklıydı.
Erdoğan'ın Kırgızistan gezisinin ikinci günü ilginç görüntü ve konuşmalara sahne oldu. Geziye, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Devlet Bakanı Atalay eşleriyle birlikte katıldı.
AKP hükümetinin kurulduğu günlerde "başı açık" ender bakan eşlerinden biri olarak kamuoyuna yansıyan Yıldız Atalay'ın Başbakan'ın türbanlı eşi Emine Erdoğan'ın yanında yer aldığı dünkü etkinliklerde türban takması dikkat çekti."
Evet. Milliyet'in bugün manşetinde, yukarıda gördüğünüz bu resmin altına döşenen bu yazıyla çıktı okurunun karşısına.. Oysa bu haber yalan.. ! daha resmi dikkatli bakar bakmaz bu haber "Ben bir yalan haberim" diye bas bas bağırıyor. Türkiye, yıllardır türbanı tartışıyor ve neredeyse yeni doğan çocuklar bile türbanın nasıl birşey olduğunu biliyor.
O çocuklar dahi bu resme baktığında Yıldız Atalay'ın başındaki şeyin türban olmadığını hemen anlar.. Peki Yıldız Atalay'ın başındaki ne?
Malum Başbakan Erdoğan Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'te.. Emine Erdoğüan ve bazı bakan eşleri de beraberinde Bişkek'te bulunuyor. Bu resim Emine Erdoğan'ın olduğu bir kadın toplantısında çekildi. Emine Erdoğan'ın etrafını saran birçok kadının başında bu giysiden vardı. Bu Kırgızistan'ın yerel kıyafeti çünkü. Ancak Emine Erdoğan bu kıyafeti takmadı. Yıldız Atalay'ın hatası bu yerel kıyafeti takmak oldu ve ortaya bu yalan haber çıktı..
Milliyet'in bir başka yalanı ise şu.. Beşir Atalay'a davetiye gitti bu doğru. Ama Beşir Atalay'a tek kişilik davetiye gitti. Yani eşi davet edilmedi. Zaten Beşir Atalay da bugün yaptığı açıklamada "Bana tek kişilik davetiye geldi" dedi.
Yaptığı her manşet haberi yalanlanan "Basında Güven (!) timsali Milliyet bakalım bu yalanın altından nasıl kalkacak..internethaber
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:54