Milyonlarca emekliyi ilgilendiren haber

1 dk okuma
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren haber

Hızlı Özet

En düşük emekli aylığını 7 bin 500 TL’ye çıkaran teklif kabul edildi.






En düşük emekli aylığını 7 bin 500 TL’ye çıkaran teklif kabul edildi.



TBMM Genel Kurulunda İstiklal madalyası verilmiş bulunan vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlanması hakkında kanun ile bazı kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri düzenlendi ve teklif kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre, İstiklal madalyası verilmiş Türk vatandaşları ilke Kore'ye ayak bastığı Ekim ayından başlamak ve 1953 yılı Pan-Munjon Ateşkes Anlaşması'na kadar Kore'de fiilen savaşmış Türk vatandaşlarına asgari ücret tutarında aylık bağlanacak. Yargıtay, Danıştayı Birinci Başkanları ve Bazı üyelerine ek tazminat ödenecek. Devlet Üstün Fedakarlık madalyası Cumhurbaşkanı kararı ile afetlerde fedakarlık, başarı gösteren Türk vatandaşlarına verilecek. Üstün Fedakarlık Nişanı doğal afetlerde fedakarlık, başarı gösteren yabancı kişilere verilecek. Emeklilere verilecek bayram ödemeleri 2 bin TL'ye çıkarılacak.




Bu haber 887 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fon soruşturmasında İki isim için gözaltı kararı
Ekonomi

Fon soruşturmasında İki isim için gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sermaye piyasasında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında yeni gelişmeler yaşandı.

Habervitrini14283 Görüntüleme
Fon krizi nedir ne değildir? İşte madde madde Türkiye'de son durum
Ekonomi

Fon krizi nedir ne değildir? İşte madde madde Türkiye'de son durum

Eylül 2026 itibarıyla Türkiye gündemine oturan ve Borsa İstanbul'u da etkileyen "Fon Krizi", basitçe anlatmak gerekirse: Bazı portföy yönetim şirketlerinin fonlarında suni bir büyüme zinciri kurması, ardından yatırımcılara paralarını geri ödeyemeyerek tıkanması durumudur.

Habervitrini13716 Görüntüleme
Fındık piyasası mercek altında! Ticaret Bakanlığı harekete geçti!
Ekonomi

Fındık piyasası mercek altında! Ticaret Bakanlığı harekete geçti!

Ticaret Bakanlığı, fındık piyasasındaki işlemlerin ve piyasa koşullarının incelenmesi amacıyla Ordu ve Giresun'daki 4 ticaret borsasında denetim başlattı. Bakanlık, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetlerin tespit edilmesi halinde idari yaptırım uygulanacağını bildirdi.

Habervitrini13886 Görüntüleme
Halden 50 liraya aldığı biberi 190 liraya satan zincir markete milyonluk ceza
Ekonomi

Halden 50 liraya aldığı biberi 190 liraya satan zincir markete milyonluk ceza

Türkiye genelinde çok sayıda şubesi bulunan bir zincir markette yapılan denetimlerde, ürün fiyatlarındaki dikkat çeken fark ortaya çıktı. Halden 50 TL’ye alınan biberin rafta 190 TL’ye satıldığı tespit edilirken, markete toplam 1 milyon 806 bin 170 TL idari para cezası uygulandı.

Habervitrini13700 Görüntüleme