Dünya
  • 31.10.2022 12:01

Mısır Türkiye ile normalleşmeyi durdurdu.. Çokta tın

Tarihi anlaşma rahatsız etti! Mısır: Türkiye ile temasları durdurduk

Türkiye'nin tarihi anlaşması Mısır'ı rahatsız etti. Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Türkiye ile normalleşme sürecini askıya aldıklarını belirtti.Türkiye-Libya arasında imzalanan hidrokarbon anlaşması dünyada büyük yankı uyandırırken Mısır ve Yunanistan'ı rahatsız etmişti.

'TÜRKİYE İLE TEMASLARI DURDURDUK'

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Türkiye'nin Libya ile uluslararası hukuktan doğan haklarından yaptığı yasal anlaşmayı kabul etmeyerek, görüşmelerin iki turdan sonra "Türkiye'nin Libya politikasında bir değişiklik olmadığı" gerekçesiyle askıya alındığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan oluşan heyet, 3 Ekim'de Libya'nın başkenti Trablus'a günübirlik resmi bir ziyaret gerçekleştirmişti. Libyalı yetkililer ile görüşmeler yapılmış ve Libya tarafı ile hidrokarbonlar ve protokol alanlarındaki mutabakat muhtıraları imzalanmıştı.

Başbakan Abdulhamid Dibeybe, imzalanan anlaşmalardan memnuniyetini ifade ederek meydan okumuş, "Bazı ülkelerin Türkiye'yle imzalanan mutabakat muhtırasına karşı çıkması beni ilgilendirmiyor." demişti.

Güncellenme Tarihi : 31.10.2022 12:05

İLGİLİ HABERLER