Gündem
  • 8.6.2023 11:00

MİT PKK'nın üst düzey elebaşını Kuzey Irak'ta öldürdü

MİT'ten nokta operasyon! Gri listede aranan terörist etkisiz
Son dakika haberi... MİT, PKK/KCK’nın Irak'ın kuzeyindeki sözde üst düzey yöneticilerinden, gri listede aranan Fehmi Öğmen ve 2 teröristi, Süleymaniye kırsalındaki operasyonla etkisiz hale getirdi.

Son dakika haberi... MİT, PKK/KCK'nın Irak'ın kuzeyindeki sözde üst düzey yöneticilerinden, gri listede aranan Fehmi Öğmen ve 2 teröristi, Süleymaniye kırsalındaki operasyonla etkisiz hale getirdi.

Örgüte 1993 yılında katılarak yurtiçinde ve yurtdışında uzun yıllar faaliyet yürüten Fehmi Öğmen'in Türkiye'deki birçok eylemi bizzat organize eden örgüt yöneticilerinden biri olduğu belirlendi.

PKK'nın üst düzey isimlerini, kurduğu yerel istihbarat ağı ile takip eden Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), saha ajanları vasıtasıyla örgüt mensuplarının gizlilik içerisinde kullandıkları bir alanı tespit etti. Sahadaki kaynaklarını belirli aralıklarla bölgeye sevk eden ve alana dair detayları öğrenen MİT, dikkat çekmemek adına bölgede bulunan ekibini de sık sık değiştirdi.

Bu bağlamda kimi zaman bilinen istihbarat tekniklerinin de ötesine geçilerek, birbirinden tamamen habersiz "istihbarat şebekeleri" kullanılarak Fehmi Öğmen ile ekibinin faaliyetleri adım adım takip edildi.

ÜST KADEMEYE OPERASYON
Uzun süre boyunca yerel istihbarat ağındaki ajanların kullanılmasıyla yeri ve konumu tespit edilen Sinan Dijvar kod adlı Fehmi Öğmen, özellikle MİT'in nitelikli insan kaynakları kullanılarak anbean takip edilerek operasyon için uygun şart ve koşulların oluşması beklenildi. Örgütün komuta kademesine ağır bir darbe indirmek amacıyla en düğmeye basan teşkilat mensupları operasyonu başarı ile tamamlandı.

Operasyonda Sinan Dijvar kod adlı Fehmi Öğmen, beraberinde bulunan sözde Reşit Taburu Sorumlusu Mazlum Koçer kod adlı Mehmet Salih Çakal ve şoförleri Ararat Tolhildan kod adlı Ahmed Muhammed Ali ile birlikte etkisiz hale getirildi.

Güncellenme Tarihi : 8.6.2023 10:50

İLGİLİ HABERLER