Gündem
  • 3.7.2009 15:11

MİT'LE ASKERİ SAVCILIĞIN İFADE KRİZİNİ BAŞBAKAN ÖNLEDİ

Karargâh Evleri Soruşturmasını yürüten Askeri Savcı Mehmet Çelik'in Hava Kuvvetler'ndeki yasadışı örgütlenmeyi çökerten MİT Müsteşarı Emre Taner'i ifade vermesi için çağırdığı yönündeki iddia güvenilir kaynaklarca doğrulandı. Çelik'in Taner'i ifadeye çağırdığı ancak Başbakan Erdoğan'ın araya girdiği öğrenildi.

Yeni Şafak Gazetesi, Karargâh Evleri soruşturmasını yürüten askeri savcı Mehmet Çelik'in Hava Kuvvetleri'ndeki yasadışı örgütlenmeyi çökerten MİT Müsteşarı Emre Taner'i resmi bir yazıyla Hava Kuvvetleri Adli Müşavirliği'ne ifadeye çağırdığını duyurdu. Manşetten verilen haberde Çelik'in girişiminin görevden alınarak Askeri Yargıtay Tetkik Hakimliği'ne atanmasıyla sonuçlandığı belirtildi.

SKANDAL DOĞRULANDI

Gazetenin haberi güvenilir kaynaklar tarafından da doğrulandı. Edinilen bilgiye göre, MİT ilk kez karşılaşılan bu işlemin kurumlar arasında soruna yolaçmaması için harekete geçti. MİT Başkanı Emre Taner Başbakanlığa giderek durumu Başbakan Erdoğan'a aktardı. Erdoğan da mevcut yasalar çerçeveside bu tarz bir tanıklığa izin vermeyeceğini belirtti. Erdoğan görüşmenin ardından bilgilendirme için Taner'i Genelkurmay Başkanlığı'na da gönderdi. Taner Erdoğan'ın fikrini hem Org. İlker Başbuğ'a hem de Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Aydoğan Babaoğlu'na aktardı. Bu gelişmeler Erdoğan-Taner ve Taner-Başbuğ görüşmesini de kısmen açıklığa kavuşturdu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:30

İLGİLİ HABERLER