Ekonomi
  • 22.10.2005 00:02

MOODY'S'DEN TÜRKİYE'NİN NOTU AÇIKLAMASI...

LONDRA (İHA) - Moody's Başkan Yardımcısı Kristin Lindow, reformlar sürdüğü ve borçların gelişiminde iyileşme olduğu sürece Türkiye'nin kredi notunun doğrultusunun yukarı yönde olduğunu söyledi.


Lindow CNBC-E'e'ye telefonla yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kredi notu için olumlu bir görünümün sözkonusu olduğunu ifade ederek "Bu açıdan 6-18 ay içinde yeni bir kredi notu değişimini gözönünde bulunduruyoruz" dedi.
Lindow, kredi notunun doğrultusunun reformlar devam ettiği ve borçlarda iyileşme olduğu sürece yukarı yönde olduğunun altını çizerek, "Bunlarda olumlu gerçekleşmeler gözlenirken, yakın gelecekte bir not değişimi sözkonusu olabilir. Ancak yakın gelecek derken 6-18 ay arasından bahsediyorum" şeklinde konuştu.


Hükümetin açıkladığı 2006 bütçe hedeflerinin gerçekçi olduğunu ifade eden Lindow, "Özellikle dış ticaret dengesizlikleri gözönüne alınırsa, ek bir mali kısıtlama sözkonusu olabilir" dedi.


2006 yılının gelişmekte olan piyasalar için fazla olumlu bir görüntü çizmeyeceğini düşündüklerini kaydeden Lindow, "Ancak herhangi bir likidite sıkışması olacağını düşünmüyoruz. Gelişmekte olan piyasalara etkinin çok negatif olmayacağı görüşündeyiz" Şeklinde görüş belirtti.


Lindow,"Özelleştirme süreci çok dikkatle sürdürüldü, anladığımız kadarıyla geçmişteki eleştirilen gözönüne alındı. Bu nedenle geçici olumsuz müdahaleler olsa da bunların üstesinden gelinecektir. Ben bu konuda endişeli değilim. Hükümetin özelleştirmelerde çok başarılı oluyor" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:50

İLGİLİ HABERLER