Spor
  • 22.10.2021 13:19

Morutan transferinde gerginlik devam ediyor!

Galatasaray’ın FCSB (Steaua Bükreş)’den transfer ettiği Romanyalı oyuncu Olimpiu Morutan’la ilgili gerginlik devam ediyor. Morutan’ın eski kulübü olan Botoşani ve FCSB arasındaki transfer anlaşmasıyla ilgili kriz büyüyor. Botoşani başkanı, FCSB başkanı Becali ile ilgili şok sözler sarf etti. Valeriu "Becali bu transferde çok kötü iş yaptı." ifadelerini kullandı. İşte o çarpıcı sözler...

Galatasaray'ın sıkı pazarlıklar sonucu transfer ettiği 22 yaşındaki Romanyalı oyuncu Olimpiu Morutan, gösterdiği performanstan sonra taraftarın ve kulübün beğenisini toplamış durumda. Morutan transferiyle ilgili eski iki kulübü de birbirine girmiş durumda...

BOTOŞANİ BAŞKANINDAN FLAŞ SÖZLER

Morutan'ın transferiyle ilgili eski kulüpleri arasındaki gerginlik devam ediyor. FCSB'den Galatasaray'a transfer olan Morutan'ın eski kulübü Botoşani, bu transferden yüzde 9'luk bir gelirleri olduklarını fakat FCSB kulübünün bunu hala ödemediğini ifade etti.

"FCSB İÇİN ÇOK KÖTÜ BİR TRANSFER..."

Botoşani kulüp başkanı Valeriu Iftime, Morutan transferiyle ilgili FCSB başkanı Becali'ye yüklendi. Valeriu, transferin Morutan için çok iyi fakat kulübü FCSB için çok kötü bir satış olduğunu ifade etti.

"FEDERASYONA ŞİKAYETTE BULUNDUK"

Valeriu "Morutan transferini Romanya Futbol Federasyonu'na şikayette bulunduk. FCSB'nin bu transfer ne kadar kazanç elde ettiğini bilmek istiyoruz. Biz yüzde 9'luk kazancımızı öğrenmek istiyoruz. Morutan transferinden henüz para almadık.

"BECALİ'NİN AÇIKLANANDAN DAHA FAZLA PARA KAZANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Valeriu, "Becali'nin bu transferde açıklanandan daha fazla para kazandığını düşünüyorum. Açıklanan ücret 3 milyon Euro civarında ama bize göre bu rakam daha fazla. Eğer gerçekten böyleyse Becali bu transferde çok kötü bir iş yapmış olur." dedi

"Bizce Morutan 10 milyon euro'dan daha fazla bir değere sahip. Eğer bu kadar ucuza satıldıysa Becali berbat bir iş yapmış demektir. Ama bu işi açıklığa kavuşturacak komisyonlar ve kişiler var. Kulübü suçlamıyorum ama şeffaf olmalarını bekliyoruz."Morutan transferi açıklamalara göre 3.5 milyon Euro olarak gerçekleşmişti. Tranfser 4 taksit haline yapıldı. İlk taksit kasım ayında 700 bin Euro şeklinde olacak.

Valeriu: "Becali eğer 10 milyon euro kazansaydı bunu her yerde övünerek söylerdi. Fakat henüz taksitler sebebiyle hiç para almış değil. Morutan için iyi bir transfer oldu ancak FCSB için mega kötü bir satış oldu."

Güncellenme Tarihi : 22.10.2021 13:22

İLGİLİ HABERLER