MOSSAD davasında karar! Vatan hainleri ucuz kurtuldu

••1 dk okuma
MOSSAD davasında karar! Vatan hainleri ucuz kurtuldu

Hızlı Özet

“Mossad'a bilgi ve belge aktararak casusluk yaptıkları iddia edilen sanıkların, "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenmişti.”

İnternet üzerinden çevrimiçi ekipler kurarak MOSSAD adına 'casusluk' yaptıkları iddiasıyla yargılanan 56 sanıklı davada karar verildi. Mahkeme, 2’si tutuklu 37 sanığa ceza verirken 19 sanığın beraatına hükmetti.

Mossad'ın uzaktan çevrimiçi yönlendirme tekniği kullanılarak Türkiye'de yaşayan yabancılara yönelik istihbari haber alma, GPS cihazı ile araç takibi, adrese dayalı Wi-Fi cihazların belirlenerek şifrelerinin kırılması ve ikametgah adreslerinin tespit edildiğini belirlenmişti. Ayrıca İsrail istihbaratının belirlediği kişilere yönelik fiziki takip yaptırarak hedef şahısların ikili buluşmalarının fotoğraflanması ve gözetim altına alınması gibi faaliyetleri belgeli tespit edilmişti.

İDDİANAME DÜZENLENDİ
Mossad'a bilgi ve belge aktararak casusluk yaptıkları iddia edilen sanıkların, "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenmişti.

KARAR VERİLDİ
2'si tutuklu 56 sanığın yargılandığı dava İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam etti. Duruşmaya bazı sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan heyet, tutuklu sanıklar Ahmet Koray Özgürün ve Alperen Erkut'un "Yasaklanan bilgileri casusluk etme maksadıyla temini" suçundan 8 yıl 4 hapis cezası vererek tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

37 CEZA 19 BERAAT
Mahkeme, 35 sanığa aynı suçtan 6 yıl 8 ay hapis cezası vererek haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına hükmederken, 19 sanığın üzerlerine atılı suçtan beraatına karar verdi.

Bu haber 816 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fly Dubai, sürekli dua eden ve kadınlarla el sıkışmayı reddeden bir pilotla bizi kandırdı
Gündem

Fly Dubai, sürekli dua eden ve kadınlarla el sıkışmayı reddeden bir pilotla bizi kandırdı

Gazeteci, saldırganın kimliğini açıklamak istemeyen bir meslektaşından alıntı yaparak şunları ekledi: "Flydubai'deki iş ortamında dini uygulamaları alışılmadıktı. Örneğin, çok dua ederdi ve kadınlarla el sıkışmaktan kaçınırdı."

Habervitrini9293 Görüntüleme
Spiker Erhan Çelik'in eşi Op. Dr. Özlem Gültekin'in ölümünde 5 kişi gözaltına alındı
Gündem

Spiker Erhan Çelik'in eşi Op. Dr. Özlem Gültekin'in ölümünde 5 kişi gözaltına alındı

Spiker Erhan Çelik ile 2019 yılında evlenen Op. Dr. Özlem Gültekin, 14 Ağustos 2026'da İzmir'deki kliniğinde ölü olarak bulunmuştu. Boşanma aşamasın olduğu eşi Erhan Çelik, Gültekin'e uzun süredir aşırı dozda anestezik madde temin ederek uyguladıkları iddiasıyla bazı kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Habervitrini10243 Görüntüleme
Hayran bıraktı.. İneklerden süt sağabilen yerli robot TEKNOFEST'te tanıtılıyor
Gündem

Hayran bıraktı.. İneklerden süt sağabilen yerli robot TEKNOFEST'te tanıtılıyor

Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile T3 Vakfı yürütücülüğündeki Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda ziyaretçilerini ağırlıyor.

Habervitrini10581 Görüntüleme
Denizolgun'un ölümüne ilişkin 6 zanlı hakkında 3 ayrı dava
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Denizolgun'un ölümüne ilişkin 6 zanlı hakkında 3 ayrı dava

Elde edilen yeni deliller çerçevesinde, Denizolgun'un tutuklanan özel doktoru N.D. hakkında "yalan tanıklık", Adli Tıp Kurumu görevlileri İ.Ç, Ç.K. ve S.Ç. hakkında "belgede sahtecilik", şüpheliler A.G.D.K. ve H.T.K. hakkında ise "suç delillerini yok etme" suçlarından ayrı ayrı kamu davası açıldığı öğrenildi.

Habervitrini14363 Görüntüleme