Gündem
  • 27.2.2024 02:20

Mücahitler İsrailli keskin nişancıyı böyle patlattı

Mücahitler İsrailli keskin nişancıyı böyle patlattı
Bir binanın içinde saklanan işgal askerlerini şaşırttılar.. 
"El-Kassam"dan yeni bir video ve İsrail, Gazze'de esir alınan bir askerin öldürüldüğünü kabul etti
Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları, 25 Şubat 2024 Pazar günü , İsrail işgal ordusunun Gazze'de hedef alındığı sırada İsrail işgal güçlerine ait asker ve araçların hedef alındığı anı gösteren yeni sahneler yayınladı. Pazar günü Gazze'de yakalanan bir askerin öldürüldüğü duyuruldu. Asker 7 Ekim'den bu yana tutuklu bulunuyor.

El Kassam'ın ortaya çıkardığı görüntüler, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bir evde saklanan bir grup işgal askerinin hedef alındığı anı gösteriyor.

Ayrıca bir İsrail aracının RPG mermileriyle hedef alındığı ve yakın mesafeden imha edildiği an da gösterildi.

"El-Kassam" kasetinin sonunda İsrail tanklarına varil bombalarının patlama anları gösteriliyor.

İşgal, Gazze'de esir alınan bir askerin öldürüldüğünü duyurdu

İsrail işgal ordusu, Pazar akşamı "X" platformundaki hesabından yayınladığı açıklamada, Gazze'de esir alınan bir askerin, İsrail'in orta kesimindeki Kfar Saba'dan Çavuş Oz Daniel'in (19 yaşında) öldürüldüğünü duyurdu. 77. Tabur'da bulunan askerin, “7 Ekim'de kaçırıldı ve Gazze Şeridi'nde tutuluyordu.

Ancak ordu, Gazze'de öldürülen bir askerin öldürülmesi veya 7 Ekim olayları ile cesedinin nakledilmesi arasında İbrani medyasındaki çelişkili ifadeler nedeniyle Gazze'de öldürülen askerin koşulları hakkında ek ayrıntı vermedi.

İbrani gazetesi Yedioth Ahronoth, Askeri Hahambaşı'nın, bulunan bilgilere dayanarak Daniel'in ölümünü daha fazla ayrıntı vermeden doğruladığını bildirdi.

Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları'nın da teyit ettiği gibi, daha önce Gazze Şeridi'nde orduları tarafından gözaltı yerlerine düzenlenen bombalı saldırıda çok sayıda İsrailli tutuklu ve tutuklu öldürülmüştü. ölen İsraillilerin resimleri yayınlandı.

Aralık 2023'ün ortalarında İsrail ordusu, Gazze'nin Shujaiya mahallesinde yakalanan 3 askeri yanlışlıkla öldürdüğünü itiraf etti.

Bu bağlamda İsrail Kanal 12 (özel), asker Oz Daniel'in öldürüldüğünün açıklanmasıyla birlikte 7 Ekim'den bu yana İsrail'in ölümlerini kabul ettiği tutuklu sayısının 33'e yükseldiğini söyledi.

Her iki tarafın resmi kaynaklarına göre Tel Aviv, Gazze'de askerler de dahil olmak üzere yaklaşık 134 İsrailli mahkumun bulunduğunu, hapishanelerinde ise en az 8.800 Filistinlinin bulunduğunu tahmin ediyor.

Güncellenme Tarihi : 27.2.2024 02:21

İLGİLİ HABERLER