Gündem
  • 26.2.2024 10:53

Mücahitler ördek avlama videosu yayınladı..

"Mücahid Tugayları", "ördek avlama operasyonunun" videosunu yayınladı. Gazze'de 6 İsrail askerinin keskin nişancı atışıyla öldürüldüğünü duyurdu.

25 Şubat 2024 Pazar günü Mücahid Tugayları, İsrail askerlerinin “Kudüs Tugayları” ile koordineli olarak Gazze Şeridi'nde keskin nişancılık yaptığını gösteren özel bir operasyonun yeni sahnelerini ortaya çıkardı ve saldırı sonucunda 6 kişinin öldürüldüğünü iddia eden görüntüleri yayınladı. "Ördek Avı Operasyonu" adını verdikleri bir operasyon.

Mücahit Tugayları, Telegram kanalında yayınlanan açıklamada, direniş savaşçılarının, işgal askerlerini Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin batısındaki Taiba Kuleleri civarında askeri araçlarına binerken tespit ettiğini söyledi. onlar vurulmadan önce.

İsrail askerlerinin keskin nişancılık yaptığı videonun başında Phalange kamerası, bölgede işgal güçlerine bağlı 6 askerden oluşan bir grubu izliyor.

İkinci sahnede Kassam savaşçısı, İsrail askerlerini hedef alan askerlere saldırıyor.

Klibin sonunda Phalange'ın açıklamasında belirtildiği gibi "kesinlikle vurulduktan sonra birer birer düşen" bir dizi asker görünüyor.

İşgal ikinci bir askerin öldürüldüğünü kabul etti 

Pazar günü erken saatlerde İsrail işgal ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki çatışmalar sırasında saflarında ikinci bir askerin öldürüldüğünü duyurdu ve bu, ordunun 24 saatten kısa bir süre içinde duyurduğu üçüncü ölüm oldu.

Ordudan yapılan kısa açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kudüs şehrinin sakini olan 20 yaşındaki asker Ido Eli Zarihin'in öldürülmesi. Givati ​​Tugayı'nda görev yapıyordu ve burada Gazze Şeridi'nin güneyindeki bir çatışmada öldürülmüştü. Daha fazla ayrıntı vermeden

Bu, aynı tugaydan Batı Şeria yerleşim yerlerinden birinin sakini olan Neria Belet'ten (21 yaşında) sonra İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güney ve kuzeyindeki çatışmalar sırasında öldüğünü duyurduğu üçüncü asker. Şeridi'nin güneyinde öldürüldü ve bir subay ile iki asker daha yaralandı.

Cumartesi akşamı ordu, Givati ​​​​Tugayı'nın Shaked Taburu (424) bölük komutanı Karmiel bölgesinden binbaşı rütbesindeki (24 yaşında) Memur Eyal Shumenov'un, Givati ​​​​Tugayı'ndaki bir savaşta öldürüldüğünü duyurdu. 

Böylece İsrail ordusunda 7 Ekim'den bu yana ölen askeri sayısı resmi verilere göre 579'a yükselirken, kara savaşının başladığı Ekim ayı sonundan bu yana 240 asker hayatını kaybederken, yaralı sayısı da 453'ü 2962 olmak üzere 2 bin 962'ye ulaştı. "

 

Güncellenme Tarihi : 26.2.2024 11:00

İLGİLİ HABERLER