Spor
  • 11.10.2013 22:23

Mucizeye 90 dakika kaldı

Türkiye, Dünya Kupası elemesinde Estonya'yı deplasmanda 2-0 yendi.

Milli takım Estonya'yı deplasmanda Umut ve Burak'ın golleriyle 2-0 yenerek 2014 Dünya Kupası umutlarını son maça taşıdı. Grupta averajla 2. sıraya yerleşen Türkiye son maçında lider Hollanda'yı İstanbul'da yenerse play-off hakkını elde edecek.

A Milli Takımımız, A Milli Takımımız, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki 9. maçında Estonya'yı deplasmanda 2-0 yenerek Brezilya'ya gitme umudunu sürdürdü. Milli takmımızın gollerini 22. dakikada Umut Bulut, 47. dakikada ise Burak Yılmaz attı.

Bu galibiyetle puanını 16'ya çıkaran Türkiye, Macaritan'ın Holanda'ya 8-1 yenilmesiye grupta 2. sıraya yükseldi. Andorra'yı deplasmanda 4-0 mağlup eden Romanya'ya da puanını 16'ya çıkardı ve Türkiye'nin ardından 3. sıraya yerleşti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
16. dakikada Caner’in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde oluşan karambolde top az farkla yandan dışarı çıktı.
21. dakikada Selçuk’un pasında ceza yayında topla buluşan Umut’un vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Pareiko’da kaldı.
23. dakikada Caner’in sol kanttan ortasında ceza sahası içinde topa iyi yükselen Umut’un kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1
24. dakikada Ojamaa’nın ceza sahası sağ çaprazdan sert vuruşunda top kaleci Volkan’da kaldı.
40. dakikada Gökhan Töre’nin sağ kanattan sert vuruşunda kaleci Pareiko topu kornere çeldi.
 

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
46. dakikada Gökhan’ın pasında ceza yayında topla buluşan Burak’ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-2
60. dakikada sağ kanattan Selçuk’un kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Burak’ın kafa vuruşunda top dışarı çıktı.
73. dakikada Gökhan’ın pasında ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Umut’un vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Pareiko’da kaldı.
80. dakikada Caner’in ceza sahasından kafa ile uzaklaştırmak istediği topu ceza yayında önünde bulan Dmitrijev’un sert vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.
88. dakikada Olcay’ın sol kanattan vuruşunda kaleci Pareiko gole engel oldu.

STAT: A Le Coq Arena
HAKEMLER: Nicola Rizzoli xx, Andrea Stefani xx, Renato Faverani xx
ESTONYA: Pareiko xx, Piiroja x (Reintam dk. 35 xx), Kruglov xx, Klavan xx, Dmitrijev xx, Vunk xx, Vassiljev xx, Kams xx (Kink dk. 66 xx), Teniste xx, Zenjov xx, Ojamaa xx (Puri dk. 74 xx)
YEDEKLER: Aksalu, Meerits, Lindpere, Mosnikov, Luts, Anier
TEKNİK DİREKTÖR: Tarmo Rüütli
TÜRKİYE: Volkan xx, Semih xx, Gökhan Gönül xx, Toprak xx, Selçuk İnan xx, Gökhan Töre xx (Alper dk. 82 xx), Arda xx (Olcan dk. 87 ?), Mehmet Topal xx, Caner xx, Umut xx, Burak xx (Olcay dk. 78 xx)
YEDEKLER: Tolga, Onur, Hasan Ali, Aykut, Ersan, Hakan, Mustafa, Cenk
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim
GOLLER: Umut (dk. 23), Burak (dk. 46) (Türkiye)
SARI KART: Caner (Türkiye)

 


GRUBUMUZDAKİ DİĞER MAÇLARIN SKORLARI
Hollanda 4-0 Macaristan
(GOL: DK.16, 43 Van Persie, DK.25 Strootman, DK.38 Lens)

Andorra 0-1 Romanya
(GOL: DK.42 Keserü)


CANER CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Estonya karşılaşmasının 26. dakikasında rakibiyle girdiği ikili mücadele sonrasında sarı kart gören Caner Erkin cezalı duruma düştü. Gruptaki son maçımız olan Hollanda karşısında Caner forma giyemeyecek.

MAÇTAN NOTLAR
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Estonya ile yaptıkları maçta, dün açıkladığı 11 kişilik kadroyu sahaya sürdü.  Terim, grupta bir önceki maçta Romanya karşısında deplasmanda 2-0 kazanan kadroyu değiştirmeden Estonya mücadelesinde de görevlendirdi. Fatih Terim yönetimindeki milli takımın 11'inde son 3 maçta sadece 1 oyuncu değişikliği göze çarptı. Ay-yıldızlı ekibin Terim yönetiminde çıktığı ilk maçta Andorra mücadelesinde hastalığı nedeniyle Selçuk İnan'ın yerine Nuri Şahin görev almıştı.

BAKAN KILIÇ DA MAÇI İZLEDİ
Milli maç için Tallinn'de bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da karşılaşmayı izledi.  Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Yönetim Kurulu üyeleri ve beraberindekilerle karşılaşmayı takip etti.

MİLLİ TAKIMA TARAFTAR DESTEĞİ
Milli takımı Estonya karşısındaki önemli maçta taraftarlar yalnız bırakmadı.  Türkiye'nin yanı sıra, çevre ülkelerden de ay-yıldızlı ekibe destek vermek için gelen taraftarlar, tribünde milli coşku oluşturdu.  Ellerinde Türk bayraklarıyla kale arkrası tribündeki yerini alan taraftarlar tezahüratlar yaparak maç öncesi futbolculara moral verdi.  Yaklaşık 10 bin kapasiteli A. Le Coq Arena'nın büyük bir bölümü dolarken, Türk taraftarlar kendilerine ayrılan bölümde yaklaşık 500 kişiyle yer aldılar. Diğer tribünlerde de Türk taraftarların bulunduğu görüldü. Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında yapılan maçın sonunda aralarında gerginlik yaşanan kaleciler Volkan Demirel ve Onur Recep Kıvrak, karşılaşma öncesi tribünlerin çağrısıyla, beraber taraftarları selamladı.


MİLLİ MAÇ ÖNCESİ ESTONYA'DAN NOTLAR
-A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Estonya ile yaptıkları maçta, dün açıkladığı 11 kişilik kadroyu sahaya sürdü. Terim, grupta bir önceki maçta Romanya karşısında deplasmanda 2-0 kazanan kadroyu değiştirmeden Estonya mücadelesinde de görevlendirdi. Fatih Terim yönetimindeki milli takımın 11'inde son 3 maçta sadece 1 oyuncu değişikliği göze çarptı. Ay-yıldızlı ekibin Terim yönetiminde çıktığı ilk maçta Andorra mücadelesinde hastalığı nedeniyle Selçuk İnan'ın yerine Nuri Şahin görev almıştı.
     
-Milli maç için Tallinn'de bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da karşılaşmayı izledi. Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Yönetim Kurulu üyeleri ve beraberindekilerle karşılaşmayı takip etti.

-Milli takımı Estonya karşısındaki önemli maçta taraftarlar yalnız bırakmadı. Türkiye'nin yanı sıra, çevre ülkelerden de ay-yıldızlı ekibe destek vermek için gelen taraftarlar, tribünde milli coşku oluşturdu. Ellerinde Türk bayraklarıyla kale arkrası tribündeki yerini alan taraftarlar tezahüratlar yaparak maç öncesi futbolculara moral verdi. Yaklaşık 10 bin kapasiteli A. Le Coq Arena'nın büyük bir bölümü dolarken, Türk taraftarlar kendilerine ayrılan bölümde yaklaşık 500 kişiyle yer aldılar. Diğer tribünlerde de Türk taraftarların bulunduğu görüldü.
     
-Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında yapılan maçın sonunda aralarında gerginlik yaşanan kaleciler Volkan Demirel ve Onur Recep Kıvrak, karşılaşma öncesi tribünlerin çağrısıyla, beraber taraftarları selamladı.
     

İHTİMALLER UMUDA DÖNÜŞECEK Mİ?
2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu 9. maçında Türkiye, Estonya ile karşılaşacak. Türkiye saati ile 21:30'da başlayacak karşılaşma başkent Talinn'deki A Le Coq Arena'da oynanacak. Karşılaşmanın orta hakemi ise İtalya'dan Nicola Rizzoli.

Grubumuzda Hollanda lider olarak Dünya Kupası'na katılmayı daha önce garantilemişti. 2. sırada bulunan Macaristan ise deplasmanda Hollanda ile karşılaşacak. Puansız olarak son sırada bulunan Andorra ise gol averajıyla dördüncü durumdaki Romanya'yı ağırlayacak.

A Milli Takıma Estonya karşısında galibiyetten başka bir sonuç yaramıyor. Ancak galibiyet alınsa dahi kulaklar gruptaki diğer karşılaşmalarda olacak. Grupta 2. sırayı alabilmek için Türkiye dışında Macaristan ve Romanya'da iddialı durumda. 14 puanla 2. sırada bulunan ve Hollanda'ya konuk olan Macaristan, Amsterdam'dan galibiyetle dönerse çok büyük bir avantaj yakalayacak. Macarların son maçı evinde Andorra karşısında.

Grupta 4. sırada bulunan Romanya ise Andorra deplasmanında şansını sürdürmeye çalışacak. Romanya, Macaristan ve Türkiye'nin son iki karşılaşmada Hollanda'ya puan kaybetmesini beklerken kendisi de 6 puan toplayarak grupta 2. sıraya çıkmak istiyor.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:18

İLGİLİ HABERLER