Asayiş
  • 30.4.2013 23:28

Mudanya'da sokak köpekleri zehirlendi

Evsiz Hayvanlar Dernek Başkanı Mefaret Özmez, "Bunları yapan veya yapanlar kesinlikle insan olamaz. Öldürülen köpekler arasında yavru olanlar ve en önemlisi de yavrularını sütle besleyen anne olmuş köpekler de bulunuyor" dedi.

Mudanya'ya 5 kilometre uzaklıktaki Çepni ve Işıklı köyleri yakınındaki ormanlık alanda  görülen çok sayıda köpek ölüsünü görenler, durumu Evsiz Hayvanlar Derneği'ne  bildirdi. Olay yerine gelen Hayvan Severler Derneği Başkanı Mefharet Özmez ve Mudanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Şükriye Çelikkollu, olay yerine geldiklerinde gördüklyeri manzara karşısında şok oldu. Metharet Ölmez, insanlık dışı bir manzara ile karşılaştıklarını belirterek, "Bize bildirildikten sonra hemen olay yerine geldik. Ancak biz gelmeden 30 tane köpeği traktörle buradan kaçırmışlar ve hayvanların zehirle öldürüldükleri ortadadır. Vicdansızlar bu masum yavru ve yavrularını sütüyle besleyen anne köpeklerden ne istediniz. Belediyenin sokaklardan topladığı başıboş ve sahipsiz topladığı köpekler kısırlaştırılır ve aşıları yapılır ve küpeleri takılarak yeniden doğaya salınırlar. Biz hayvan sevenler derneği olarak zaten kötü huylu saldırgan olan köpekleri barınaktan kesinlikle dışarı çıkartmıyoruz" dedi.

Bu köpeklerin kimseye zarar vermeyeceğini kaydeden Ölmez, "Kim köpeklerden rahatsızlık duyuyorsa, beni arasın gelip hepsini alırım. Çünkü benim barınağımda 800 tane köpek var. Bu işi köylülerin yapmasından şüphe ediyoruz. Zehirle öldürülmüşler. Daha 1,5 aylık yavru köpekler var. Bebeklerini sütten kesmemiş anne köpekler var. Bu katliamı yapanlarda hiç mi Allah korkusu yok. Biz gelmeden de traktörle 30 tane köpeğin ölüsünün buradan taşındığını duyduk" diye konuştu.

Mudanya Veteriner İşleri Müdürü Şükriye Çelikkollu, belediye olarak hayvanlara ve hayvan dostlarına her zaman yardım ettiklerini söyledi. Çelikkolu. doğadaki hayvanların mağdur olmaması için sokak hayvanlarının gezebilecekleri yerlere 2 tane yem matik cihazı yerleştirdiklerini belirterek, "Tamamen Güneş enerjisiyle çalışan bu otomatik cihazlar belirli süreler içinde kaplara su ve kuru mama bırakarak hayvanların susuzluklarını gideriyor ve karınlarını doyuruyor. Biz zaten doğaya salınmayacak kadar huysuz ve asabi olan köpeklere barınaklarda tutuyor ve sokağa kesinlikle salmıyoruz. Bu köpeklerin öldürülmesi tamamen yanlış bir davranış. Böyle bir katliama kalkan kişilere de cezai yaptırım uygulanmaktadır" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:45

İLGİLİ HABERLER