Gündem
  • 25.1.2023 16:05

Muğla'da şiddetli deprem: İzmir, Antalya, Aydın, Denizli ve Mersin'de de hissedildi

AFAD, Muğla'nın Seydikemer ilçesinde saat 15.37'de 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Yerin 41 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem; İzmir, Antalya, Aydın, Denizli ve Mersin'de de hissedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin şiddetini 5.7 olarak ölçtü.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; Muğla'nın Seydikemer ilçesinde 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Akdeniz'de bugün saat 15.37'de 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü, Antalya'nın Kaş ilçesi ile Yunanistan'ın Rodos adası arasında yer alıyor.

Depremden kısa süre önce cep telefonlarına uyarı mesajı geldi. Mesajda, "Hafif sarsıntı bekleniyor" yazıyordu.

Sarsıntı, Türkiye ve Yunanistan'da geniş bir alanda hissedildi.

ANDİLLİ RASATHANESİ DEPREMİN ŞİDDETİNİ 5.7 OLARAK AÇIKLADI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin şiddetini 5.7 olarak açıkladı. Kandilli'nin verilerine göre deprem yerin 30 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ise depremin büyüklüğünü 5.9 olarak verdi.

Son dakika Akdenizde 5,4 büyüklüğünde deprem

TSUNAMİ RİSKİ

EMSC ayrıca, depremin merkez üssüne 100 kilometreden 1000 kilometreye kadar uzaklıkta tsunami riski değerlendirdiğini duyurdu. EMSC, yerel yetkililerin direktiflerinin beklenmesi gerektiğini vurguladı.

DEPREMİN OLDUĞU FAY TANIDIK

Rodos adasının güneyinden geçen Doğu Akdeniz-İyon Denizi fay hattı sıklıkla depremlerin meydana geldiği bir fay. Fay hattı Kızıl Deniz'den başlayıp Suudi Arabistan, İsrail, Lübnan gibi ülkelerden geçerek, Hatay'dan Akdeniz açıklarına dönüyor. Hat, Rodos'un yakınlarından geçip İyon Deniz'i açıklarına kadar devam ediyor.

HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YAŞANMADI

Depremde, ilk belirlemelere göre, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Akdeniz açıklarında meydana gelen ve Muğla'nın Seydikemer ilçesinde de hissedilen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.

 

Güncellenme Tarihi : 25.1.2023 16:24

İLGİLİ HABERLER