
MUHAFAZAKAR EŞCİNSEL CEMİL İPEKÇİ İLK CİNSEL DENEYİMİNİ ANLATTI
Saba Tümer'e konuk olan Cemil İpekçi cinsel tercihi hakkında bir çok kişinin merak ettiği soruları yanıtladı.
Dün gece Habertürk'te yayınlanan ve Saba Tümer'in hazırlayıp sunduğu 'Bu Gece' programına konuk olan Cemil İpekçi, cinsel kimliğiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. 5 yaşında annesinin rimelini sürmek için hayal kurduğunu anlatan İpekçi, ilk cinsel ilişkisinden sonra ailesine cinsel kimliğini açıkladığını söyledi. İşte İpekçi'nin sözleri:
"2 ÇEŞİT EŞCİNSELLİK VAR"
"Eşcinselliğin 2 farklı şekli var. Bir, zevk için yaptığınız cinsellik var. Bir de doğduğunuz andan itibaren bir bedenin içindeki farklı ruh var. Biz bunlara 'gay' diyoruz. Bunu karıştırmamak gerekiyor. Mesela hapishanelerde, savaşlarda insanlar karşı cinsi bulamadığı için hemcinsiyle ilişkiye giriyor. Bu, cinsel zevkten dolayı yapılıyor. Ama diğerinin bir doğası var. Onun için de dünya buna 'üçüncü cins' demiş. Ben mesela 3 yaşında bir çocuğun gözlerine baktığımda anlıyorum. Gerçekten de o çocukların 15 yaşına geldiğinde gay olduklarını gördüm. Çünkü farklı bakıyor. Gay olmak farklı bir şey, eşcinsel olmak farklı bir şey."
"SAKALIM ÇIKTIĞINDA İNANAMADIM"
Çok zor olan bir hayat. Soruyorlar mı acaba, gaylerin ne kadar zor bir hayat geçirdiğini. Hep dışlanıyorsunuz ve neden dışlandığınızı da bilmiyorsunuz. Siz aslında hayata öyle olarak gelmek istememişsiniz. Ben mesela 5 yaşımda nereden bilebilirdim. Cinsel tercihim yoktu. Ama ilkokula başladığımda ablama kurdela takılınca, bana da takacaklar sandım. Kurdela takmadıkları için okula gitmedim bir süre. Beni kız gibi de büyütmediler. Benim bir de erkek kardeşim var. Aynı evin içinde büyüdük. 5 yaşımda en büyük hayalim annemin rimelini sürmekti. İlk sakalım çıktığında inanamadım. 'Bu surat benim mi?' dedim. Bu bedenime alışmam, kendimle barışmam ne kadar zaman aldı biliyor musunuz? Benim gibi olan imnsanlar çok zorluk çekiyorlar. Günah kelimesini yapıştırıyorlar. Bu günah bizde mi, bize yapıştıranlarda mı? Zevk için yapar mı bir insan bunu? Biz çocuktuk 3 kardeş bir arada otururduk, hayal kurardık. Ben evlenip 5 kız çocuğum olsun isterdim. Ablam hiç çocuk istemezdi. Erkek kardeşim 'banane' derdi. Ve hayatımın beni öyle yarattığını bilmiyordum. Ve birgün insanlar size gülüyorlar. Neden gülüyorlar? Çünkü eliniz kıvrılıyor konuşurken."
"ANNE-BABALAR ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKSINLAR"
"Ya da 'kendi cinsinizle ilişkiye giriyorsunuz' diyorlar. O benim bedenimin cinsi, ruhumun cinsi değil ki. Ruhumun cinsi farklı, bedenimin cinsi farklı. Ve bunu ne yaparlarsa yapsınlar dünyadan kaldıramayacaklarını biliyorlar. Onun için çocuklarına sahip çıkmaları gerekiyor. Sahip çıkılmadığı için o çocuklar ameliyatla kadın oluyor. Bu çok yanlış. O beden onlara ait değil çünkü. Ben onun için Rab'bimin ne yaratıyorsa bilerek yarattığına inanıyorum. Hepsinin mutlaka bir nedeni var. Onun için insanlara bakarken daha derin bakmak gerekiyor. Bu insanları dışlamak çok kolay.
"EŞİNİ DÖVEN ADAM ASLINDA GİZLİ GAY OLABİLİR"
Kul hakkı diye bir şey var. Mesela ben hayatımda heteroseksüel erkeklerin eşcinsellerle hiçbir sorun yaşamadığını gördüm. Ama hangisi bize saldırıyorsa, bir müddet sonra gizli ilişkilerinin olduğunu gördüm.
Mesela her dakika karısını döven adam aslında gizli gay'liğinin intikamını alıyor. Benim 8 yıl beraber yaşadığım adam, 8 sene sonra dedi ki ben onun sevgilisi değildim, korumasıydım. Yaşadığı ızdıraba bakar mısınız?
"19 YAŞIMDA AİLEME AÇIKLADIM"
Ben 19 yaşımdayken bu kararı verdiğim zaman annemi ve babamı çağırdım. Küçük valizimi de hazırladım. Çünkü ne tepki vereceklerini bilmiyorum. Dedim ki; 'Benim başıma böyle birşey geldi. Dün böyle birşey yaşadım. Cinsel tercihim de bu' dedim. Babam da 'Ben de birşey söyleyeceksin sandım. Benim için 4 duvar arasında değil, hayatta ne yaptığın önemli' dedi. Ve ben de hayatıma devam ettim. Tabii ki ailemin verdiği bu güç bana çok şey kattı. Aile sokağın kapısına koymakla ne elde ediyor? Sakat da doğabilirdi. Bir sürü spastik çocuk doğuyor. Onları atacak mısınız? Sokağa attığınızda daha ahlaksız şeyler yapıyor. Sokağa atacağınıza onları ahlaklı büyütmeye bakın. Onları siz doğurmuşsunuz.